Моу: Искам титлата, макар че сме в най-неизгодна позиция

"Най-лесно е да си като Ливърпул отпреди два сезона или пък като Челси през следващия – без европейски мачове"

Моу: Искам титлата, макар че сме в най-неизгодна позиция

„Нямам поставени ултиматуми, спокоен съм, че ще изпълня своя тригодишен контракт.”

Това каза Жозе Моуриньо, който това лято подписа с Манчестър Юнайтед и вече постави за цел спечелването на титлата още в първия си сезон начело на „червените дяволи”.

„Посланието на собствениците и г-н Удуърд бе: "Свърши си работата, подобри отбора и в рамките на три години ни върни обратно там, където ни е мястото". Моето послание към тях бе, че искам да спечеля титлата в първия сезон”, каза Специалния пред „Сън”.



„Искам да бъда шампион. Дали целта ни преди началото на сезона е място в Топ 4? Четворката не е целта. Искаме да станем шампиони. Ако в един момент осъзнаем, че разликата в точките не ни позволява да се борим за титлата, тогава ще преразгледаме целите си. Когато не можеш да станеш шампион, логичната цел е място в четворката. Но аз не искам да се крия още от първия ден и да кажа, че желанието ни е да завършим сред първите четири.”

За участието на Манчестър Юнайтед в Лига Европа:

„Имаме възможност да правим ротация със състезателите. Висшата лига не прави никакви услуги, ще играем в четвъртък вечер, но аз не мисля, че по програма ще ни сложат мач в понеделник. Напротив, навярно още в първия неделен мач. Това е най-лошото за английския футбол. Много по-лесно е да играеш в Шампионската лига. Най-лесно е да си като Ливърпул отпреди два сезона или Челси през следващия – без европейски мачове, имаш цяла седмица да се готвиш за следващия съперник. Това е мечтата на всеки треньор, а ние сме в най-лошата възможна ситуация. Но за момента искам моите играчи да си мислят ежедневно, че трябва да са шампиони и да се борят за титлата.”

За съперничеството с Пеп Гурадиола, който бе начело на Барса, докато той бе в Реал Мадрид, а сега ще води градския съперник Манчестър Сити и двамата ще се срещат още утре, понеделник, от 14:30 часа в Пекин.


„За мен никога не е било проблем да се изправя срещу когото и да било. Мануел Пелегрини, Хосеп Гуардиола или друг. Докато бях в Интер, арло Анчелоти водеше Милан. В Мадрид имах за съперник Диего Симеоне, а в Лондон – Арсен Венгер, но Тотнъм и Уест Хем също бяха с големи треньори. Относно Манчестър, още не съм опознал града. Отивам на тренировъчната база в осем сутринта и си тръгвам в седем, после вечерям и си лягам. Моят свят е Карингтън.”

За предшественика си Луис ван Гаал:

„Хората не бяха щастливи, защото можеха да усетят, че Манчестър Юнайтед няма да се класира за Шампионската лига, а това не отива на такъв гигант. От гледна точка на престижа този клуб остава недосегаем, без значение дали ще пропусне един сезон в този турнир. Ман Юнайтед си е Ман Юнайтед, това няма да ни се отрази, но миналия сезон не бе успешен. Сега трябва да се върнем на победния път. Не вярвам на твърденията, че отбор може да печели и без да играе добре, за да стигнеш до успеха, трябва да си на ниво.”

Рабио почти сигурно напуска Ювентус като свободен агент

Договорът на французина изтече на 30-ти юни

Бенфика преговаря да си върне Жоао Феликс

"Лисабонските орли" са в преговори с Атлетико Мадрид

Шчесни намекна, че си тръгва от Ювентус

Полският национал има оферти от Арсенал и Ал Насър

Емполи назначи Робелто д'Аверса за нов треньор

Тринайсти клуб в Серия А ще започне сезона с нов треньор

ОФИЦИАЛНО: Тотнъм купи съотборник на Илия Груев

Арчи Грей ще струва 40 милиона паунда

Погба: Не съм приключил с футбола

Французинът изтърпява наказание за използване на допинг

Конфликт в лагера на Италия на Евро 2024

Според информациите, е имало две групи в съблекалнята

ОФИЦИАЛНО: Рос Баркли се завърна в Астън Вила

Английският халф подписа с бирмингамци след като игра там сезон под наем през 2020/21

ОФИЦИАЛНО: Манчестър Юнайтед обяви нов спортен директор

Дан Ашуърд ще е новият директор на "Олд Трафорд"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки