Челси спечели английското дерби с Ливърпул в Калифорния (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шест жълти и един червен картон "окрасиха" сблъсъка между двата отбора в САЩ

Челси спечели английското дерби с Ливърпул в Калифорния (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Челси победи Ливърпул с 1:0 на туринра “International Champions Cup” в мач, изигран на стадион „Роуз Боул“ в Калифорния. Единственото попадение в мача бе дело на Гари Кейхил.

Началото на срещата беше доста интензивно, като и двата отбора се хвърлиха сериозно в мача. В 10-та минута Гари Кейхил успя да се разпише във вратата на Лорис Кариус.  Сеск Фабрегас изпълни корнер отляво и с прецизно центриране намери централния защитник на „сините“, който без проблем прати топката в мрежата с глава.

В 22-та минута Фелипе Коутиньо имаше много добра възможност да върне равенството, но не успя да се разпише. До края на първата част Виктор Моузес също се опита да отбележи, но ударът му не беше в очертанията на вратата.

Втората част започна по-добре за Челси, като Бертранд и Вилиян бяха най-близо до попадение, но ударите им не бяха достатъчно добри. До края на срещата по-интересни ситуации пред двете врати липсваха, като най-интересния момент бе в 70-та минута, когато Сеск Фабрегас беше изгонен с директен червен картон от Балдомеро Толедо след неспортсменска проява от негова страна.

Така Челси постигна първа победа на турнето си в САЩ, като следващата им контрола е на 30-ти юли срещу Реал Мадрид в Маями. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки