1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Георги Велинов: Янев е готов да направи следващата стъпка

Георги Велинов: Янев е готов да направи следващата стъпка

"За мен има един ЦСКА и той е този, който играе на "Армията"

Георги Велинов: Янев е готов да направи следващата стъпка

Големият вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони сподели очакванията си за двубоя със Славия, с който двата отбора стартират участието си в Първа лига в петък от 21:15 часа на "Армията". Джони написа история с екипа на армейците, а завърши професионалната си кариера в "Овча купел" през сезон 1993/94 г.

 

Г-н Велинов, ще започне ли ЦСКА подобаващо първенството в Първа лига?

 

- Лесно в живота и футбола няма, както добре знаем. Съперникът Славия е добре подготвен и в никакъв случай не очаквам ЦСКА да стартира с категоричен успех. В същото време факторът "домакинство" и самото име ЦСКА ще натежат много в предстоящия мач. Тимът е задължен да започне с победа, още повече като се има предвид, че срещата е на "Армията". Очаквам интересен мач и трудна победа за ЦСКА.

 

А доколко ЦСКА е готов да се бори за титла още този сезон?

 

- В ЦСКА не се бориш за титла, в ЦСКА си задължен да я спечелиш. Както и купата. Това е програма минимум. В клуба вече има нужното спокойствие от организационно отношение, което бе внесено с идването на Гриша Ганчев.

 

Сега остава и на терена да видим успешно представяне. ЦСКА събра много солиден отбор през лятото и смятам, че разполага с класата да стигне до титлата. Да, треньорът Христо Янев отчете, че има нужда от още един нападател. Но аз смятам, че такъв бързо ще бъде намерен и ЦСКА ще покаже необходимото, за да стане шампион.

 

Гледахте ли мача с Удинезе и какви са впечатленията ви от състава?

 

- Гледах го, разбира се. Също така ще присъствам и на абсолютно всеки домакински мач, стига да имам тази възможност. Имам запазено място в ложата и мисля, че съм го заслужил с това, което съм дал на ЦСКА. Сега остава и отборът да ме зарадва с поредица от победи. Впечатленията ми от играта са доста добри. Отборът беше равностоен на Удинезе, който си е много солиден тим. Видяното ми вдъхва доверие относно перспективите на състава.

 

Можете ли да отличите някой футболист?

 

- Всеки влага максимума от себе си в контролите. Мисля, че всички осъзнават къде са попаднали, и това е най-важното. В минали години имаше чужденци, които идваха, за да отбият номера и да приберат пачките. Но мисленето в ЦСКА вече е друго. Няма как да не отлича неостаряващия капитан Боби Галчев. Той е истински вдъхновител и от него очаквам да поведе ЦСКА към титлата. За вратаря Георги Китанов неведнъж съм казвал добри думи и той затвърди впечатленията ми с представянето си в контролите. Отборът разполага с качествени футболисти на всички постове.

 

Готов ли е Христо Янев за мачовете от Първа лига? Все пак досега е бил треньор единствено в трета дивизия...

 

- Всеки в ЦСКА е имал първи мач. Но Ицо Янев е много добре подготвен и е готов на следващата стъпка. През изминалия сезон той показа, че треньорската работа му е ясна и има голям потенциал за развитие. Предимството пред него е, че е млад и тепърва ще се развива и ще трупа още повече знания. От него се иска ЦСКА да побеждава. Просто е. Той много добре знае какво е да си на "Армията", все пак игра доста време за отбора, и смятам, че ще се справи с новото предизвикателство.

 

Казвате, че ЦСКА е готов да стане шампион, но в същото време група хора искат да си правят клуб в четвърта дивизия със същото име. Как гледате на този проект, който все още няма нито стадион, нито играчи...

 

- Ще го кажа простичко - за мен има един ЦСКА и той е този, който играе на "Армията". Оттук насетне всеки може да прави каквото си иска. Но аз подкрепям отбора, който се бори за титлата на България. Нека не се делим, а да гледаме към предстоящите успехи. Сега най-важното пред ЦСКА е да печели трофеи и най-вече да се върне в евротурнирите. Това е мястото, на което принадлежи отборът. 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев