Сензациите в пресата: Гриша Ганчев с два варианта за състава на УС

Кешерю води атаката на „Мала Маракана“, ЦСКА 1948 уреди стадиона в Лозен и още...

Сензациите в пресата: Гриша Ганчев с два варианта за състава на УС

Сензациите в пресата днес, неделя, 31 юли 2016 година:

„Тема спорт”: Решават през новата седмица за състава на УС

Съставът на новия Управителен съвет на ЦСКА ще стане ясен през новата седмица, разбра "Тема Спорт". Пред Гриша Ганчев има два варианта. Единият е в УС да попаднат известни имена от историята на армейците. Според информация на "Тема Спорт" сред обсъжданите ветерани са Димитър Пенев и Аспарух Никодимов от по-старото поколение и Мартин Петров и Велизар Димитров от по-младото. Ганчев обаче има и друг вариант за новия УС. Втората идея е в управата да попадне експертен екип от хора с богат научен и административен опит, но по-слабо популярни в спортните среди. Решението предстои да се вземе до два-три дни. Освен това Пламен Марков най-вероятно ще получи ново назначение. В момента той се води изпълнителен директор на дружеството ПФК ЦСКА, което обаче е ненужно. Така Марков може да стане спортно-технически шеф, макар че на практика ролята на такъв в клуба се изпълнява от Стойчо Стоилов.

„Тема спорт”: ЦСКА 1948 уреди стадиона в Лозен

Дружеството ФК ЦСКА 1948 планира да играе домакинските си срещи в четвърта дивизия в село Лозен, което се намира югоизточно от София. В петък от организацията входираха документацията си за участие в А регионална група София-юг. Като треньор е заявен Адалберт Зафиров, който доскоро имаше къща в Лозен. Това е едно от петте най-големи села в България, като е с население от 6000 души. От дружеството заявиха, че се надяват да намерят друг стадион за домакинските си срещи, който да е в столицата. Но може и да не се наложи, тъй като до Лозен има градски транспорт - автобусите по линия №5. Те са през половин час. ЦСКА 1948 все още не разполага с осигурена група футболисти, като тимът тепърва ще се събира през новата седмица. От дружеството обявиха намерения да разчитат за издръжката си на дарения и спонсори. До този момент нито един спомоществовател не е представен официално.

„Тема спорт”: Кешерю води атаката на „Мала Маракана“

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев възнамерява да направи генерална промяна в състава за реванша с Цървена звезда, разбра "Тема Спорт". Тя е свързана с върха на атаката. Както е известно, в срещите с Младост Подгорица и в първия двубой със звездашите той използва фалшива деветка. В тази роля сравнително успешно срещу черногорския тим се превъплъти Джонатан Кафу. Той бе на ниво и по време на подготовката в Австрия. Това решение на Дерменджиев остави на пейката голмайстора от миналия сезон Клаудиу Кешерю. В срещата с белградския гранд обаче разградчани за-буксуваха и това наложи включването в игра на румънеца в 67-ата минута. Девет по-късно той изравни резултата за 2:2. Сега на "Мала Маракана" Дерменджиев е решил да спре експеримента и да се довери на Кешерю. Още повече че шефовете на Лудогорец са били бесни от решението му да го остави резерва в първия мач с Цървена звезда. И докато отсъствието му срещу Младост бе оправдано заради участието на Евро 2016 и непълноценната подготовка, то забиването му на пейката миналия вторник не се е харесало на ръководните фактори при зелените. Очевидно е, че отношенията между Дерменджиев и Кешерю не са особено топли. След гола на нападателя във вратата на Кахриман, докато Милан Борян имитираше лъскане на бутонките му, наставникът му подаде ръка за поздрав. Клаудиу обаче не го отрази и се върна към терена. Това е и единствената промяна по състава, която треньорът се очаква да направи за сблъсъка в Сърбия във вторник от 21:30 часа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки