Треньорът на Звезда: Лудогорец не е български отбор

Няма да е краят на света, ако не излезем крайни победители, казва Миодраг Божович

Треньорът на Звезда: Лудогорец не е български отбор

"Мачът с Лудогорец не е най-важният в живота ми. Важно беше през миналата година да станем шампиони, важни са всички финала за купата, в които съм участвал. Ако се случи така, че отпаднем, да не дава Господ, животът не свършва.” Това заяви треньорът на „Цървена звезда” Миодраг Божович преди реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Сръбският гранд посреща българския шампион във вторник вечер от 21,30 часа на „Мала Маракана” в Белград, след като измъкна добър резултат – 2:2, в Разград. „Няма да ни бъде лесно. Противникът ни е много класен. Очаква ни мач, който може да ни донесе много. Но не може клубът да престане да функционира, ако евентуално, недай Боже, не излезем крайни победители”, добави Божович. „Харесва ми е, че Уго Виейра обяви, че това ще е мачът на живота му, но в същото време не ми харесва, защото се надявам да има много по-важни мачове в кариерата си. А дали Виейра ще играе, или Катай – самият аз още не знам”, каза още 48-годишният специалист.

На въпрос как ще коментира думите на Георги Дерменджиев след равенството в България, че „Звезда” се измъкна в Разград, но няма да успее в Белград, треньорът на сърбите отговори:

„Ако човек изгледа мача в Разград и анализира на хладна глава, ще види, че „Лудогорец” беше по-добър през първото полувреме, имаше инициативата, но не създаде стопроцентови ситуации за гол. Допуснахме един гол, но през второто полувреме ние бяхме по-добри. Обърнахме до 2:1 за нас. Имахме и още възможности. Ако бяхме отиграли по-бързо топката при тях, можеше да вкараме и трети гол. Така че 2:2 беше най-малкото реален резултат.” „Няма значение как ще играе „Лудогорец” в реванша. Дали ще излезе с един нападател или двама. Марселиньо може да играе и като нападател, и да бъде свръзка между нападателя и халфовата линия. Но ние сме подготвени са всички варианти „Не е важно как, важното е да постигнем резултат, с който да продължим”, обяви Божович.

„Лудогорец” не е български отбор, защото има много чужденци. Има най-добрият бразилец, най-добрият чужденец в цялата ви лига – Марселиньо. Оценка за самото ви първенство не мога да дам, но знам само, че всички български играчи, с които съм работил, са били извънредно добри. Тренирал съм Мартин Кушев, Захари Сираков и Георги Пеев в „Амкар”. Това бяха трима от най-добрите футболисти на „Амкар.” Те са в основата на най-големия успех за клуба – завоювахме четвърто място, играхме в Лига Европа и стигнахме до финал за купата на Русия. И Благо Георгиев, който игра в „Звезда”, също беше отличен футболист, но тук не игра така, както в Русия. „Аз напрежение не усещам. Усещал съм веднъж в живота си като играч, когато излязох пред 90 000 зрители. Но като треньор – никога. Иначе за играчите е нормално да усещат. Цялата страна се вълнува, всички говорят за този мач, търсят билети. Но публиката може само да ни помогне да продължим напред”, каза още треньорът на „Звезда”.

Ден преди мача бяха останали общо само около 3000 билета. „Поне 40 000 бяха изкупени”, обяви пресаташето на клуба. „Повече, повече”, добави Божович. „А колко безплатни раздадохте”, попита с усмивка журналист. „Няма безплатни билети, ама от цяла Сърбия всеки търси безплатни”, отвърна през смях треньорът. И завърши: „Самият аз съм купил доста.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки