Минус 9 точки 100 000 лв. глоба за отбор, който е напуснал терена

Съставът на дадена „В" група може да бъде свит и до 8 отбора

Минус 9 точки 100 000 лв. глоба за отбор, който е напуснал терена

Минус 9 точки и 100 000 лева глоба е окончателната санкция, ако отбор от Първа лига напусне терена по време на мач.

 

Това е записано в окончателната редакция на дисциплинарния правилник, който е публикуван на сайта на БФС. Едва второто провинение ще води до изваждане от групата, пише вестник "24 часа".

 

Промяната бе направена очаквано, след като се оказа, че никъде в Европа няма подобна санкция. В българското първенство тя беше наложена при напускането на „Литекс" в мача срещу „Левски" в София.  Правилото бе въведено през 1996 година, когато тогавашният президент на „сините" Томас Лафчис извади тима от терена във финала за купата срещу „Славия", отново ядосан от решенията на рефера Митко Митрев.

 

Доста интересни промени има и в наредбата. Съставът на дадена „В" група може да бъде свит и до 8 отбора. В правилната е записано, че те са от 8 до 18 тима в зависимост от заявките.

 

Всяка област трябва да има само една „А" областна група, което" означава, че пирамидата може да се увеличи.

 

Сега в повечето от областите имаше поне по две, а някъде и по четири подгрупи. Най-тежко бе в Благоевград, където четвъртите дивизии бяха 6 на брой. Това означава, че на повечето места трябва да бъдат открити и пети дивизии, където обаче няма ограничения за бройката.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки