Треньорът на Локо (Сф)е остро против правилото за пускане на играчи до 21 г.

„Защо някой трябва да ми налага да пускам момчета, които още не са готови?”

Треньорът на Локо (Сф)е остро против правилото за пускане на играчи до 21 г.

Старши треньорът на Локо (София) Ангел Колев обяви, че е против правилото, според което отборите от Втора професионална група трябва да пускат задължително по двама играчи до 21 години сред титулярите.

 

„Защо някой трябва да ми налага да пускам момчета, които още не са готови. Против съм срещу тия налагания от БФС. Ще се съобразяваме, но въобще не съм съгласен. Няма нормален треньор, който има добри момчета под 21 или над 21, да не ги налага”, каза той.

 

„Това вече е моя работа къде да заложа на момчето до 21 година на кой пост. Когато извадиш двама по-опитни и сложиш две неукрепнали момчета, ще има слабости. Но такива са изискванията”.

 

Колев добави, че е нямал време да разузнае съперника в първия кръг на първенството – Левски (Карлово). „Винаги съм мислил повече за моя отбор, а не за противника. Хубаво е да се знае силата на противника, но просто не ни стигна време за всичко”.

 

Наставникът на „железничарите” добави, че когато са му предложи да стане старши треньор на първия отбор, се е съгласил веднага.

 

„Дойде изневиделица предложението за мен да поема мъжете след влизането в Б група. Не се замислих изобщо. Тук сме само локомотивци. Да не говоря за господин Василев, на стадиона щеше да има катинари, нямаше да има никакъв живот там. Времето ме пристига, започнахме късно подготовката. Всичко се прави в движение, едни идват на проби, други си отиват, но аз съм човек, който не се страхува. Скокът от А окръжна в Б е сериозен. Всички сме се хванали за ръце, за да си свършим работата както трябва. Повечето от играчите най-вероятно не ги познавате. Ще дам всичко от себе си в този труден момент Локомотив да се стабилизира, да направим един боеспособен състав за Б група. Локомотив София е институция, но се връщаме. Няма да жалим труд и нерви”.

 

„Някои напуснаха по тяхно желание. В никакъв случай не сме изгонили нито един. По наша преценка сме взели новите, за да ни помогнат в Б група, знаете какво е по селата в А окръжна и какво е положението в Б. Час по-скоро трябва да си решаваме проблемите. Целта ни е обща”, добави Ангел Колев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки