Барса удари Лестър с 4:2, Муса разпиля каталунците след паузата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мунир вкара два гола, а Суарес добави един през първата част, след това изгря рекордната покупка на Лестър

Барса удари Лестър с 4:2, Муса разпиля каталунците след паузата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона победи Лестър с 4:2 пред над 42 000 зрители в битка между шампионите на Испания и Англия в Стокхолм. Контролата бе част от турнира International Champions Cup. Два гола за Барса преди почивката вкара Мунир ел Хадади, а след паузата най-скъпата покупка в историята на Лестър Ахмед Муса блесна с два гола, единият след солов рейд през цялата защита.

В Швеция Луис Енрике заложи на Меси и Суарес сред титулярите. Луис Суарес и Демерай Грей направиха големи пропуски за двата отбора в динамичните начални минути.

В 26-ата минута Меси се подхлъзна, но се изправи и пусна типичния си извеждащ пас в коридор, Мунир се мушна зад гърба на Дани Симпън, изпревари го, овладя и спокойно вкара в десния ъгъл за 1:0.


Меси копна над защитата в 34-ата минута, Суарес почти на аутлинията прокара през краката на Хут, справи се и с Чилуел и от малък ъгъл се разписа като на шега под гредата – 2:0.

С последното отиграване през първата част Суарес матира английската защита с нов хвърлен пас зад нея за Мунир, който отново показа класно първо докосване и прати зад Цийлер за 3:0 на почивката.

Раниери пусна рекордната покупка Ахмед Муса на почивката и той не губи време. Нигериецът тръгна от центъра, размина със скорост, техника и мощ цялата защита на Барса и сам срещу вратаря Масип намали на 3:1 в 47-ата минута.

Високата преса на Лестър даде резултат в 66-ата минута, когато Шлуп отне и подаде на Муса, който без забавяне се разписа под гредата, подобно на Суарес, за 3:2.

Масчерано сякаш направи дузпа срещу Муса по-късно, но му се размина. Енрике направи куп смени и това поразклати много младите играчи на Барса. Те обаче сложиха точка на спора в 84-ата минута и Рафа Мужика вкара първия си гол за мъжкия отбор с хубав удар в десния ъгъл след пас на Карбонел – 4:2.

Барселона играе контрола с Ливърпул в събота вечер, а Лестър ще спори за трофей в неделя срещу Манчестър Юнайтед за „Къмюнити Шийлд”.

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки