Сензациите в пресата: Люпко Петрович изхвърча при издънка на „Лаута”

Липсата на организация отказала Феро от Етър

Сензациите в пресата: Люпко Петрович изхвърча при издънка на „Лаута”
Сензациите в българската спортна преса на 4 август 2016 г.:
 
„Тема Спорт”: Люпко Петрович изхвърча при издънка на „Лаута”
 
Отпадането от Марибор в Лига Европа и последвалият кошмарен старт в Първа професионална лига са на път да изчерпят доверието на големите шефове в Левски към старши треньора Люпко Петрович. Откакто сърбинът пое тима, сините нямат победа - регистрираха две загуби в края на миналия сезон от Славия (0:1) и Берое (1:2), а през настоящата кампания наредиха три равенства. Последното срещу Монтана бе прието болезнено от фенове-те, част от които се изсипаха на тренировката във вторник, за да изкажат недоволството си от футболистите и треньорския щаб. На проведеното съвместно заседание на Надзорния и Управителния съвет на клуба, на което присъстваха спортният директор Станислав Ангелов и генералният мениджър Андрей Желязков, е бил повдигнат въпросът за евентуална рокада на Петрович. Засега шефовете се въздържат от действия. Но със сигурност сърбинът ще трябва да си търси нова работа, ако в неделя не успее да победи Локомотив Пловдив. Двубоят е на "Лаута" от 19:00 часа. При поражение Левски рано-рано ще изостане сериозно в борбата за титлата, а спечелването й бе поставено като основна цел на Люпко. Той трябваше да осъществи и европробив, но не успя. Треньорът има и своите оправдания за незадоволителното представяне - не му бяха осигурени исканите от него футболисти. Петрович още настоява
за трима нови, единият от които задължително да е централен нападател, но развитие по въпроса няма.
 
При катаклизми на „Герена" винаги изскачат имената на "обичайните заподозрени" -Станимир Стоилов, Димитър Димитров-Херо, Ясен Петров... Така е и сега. Към момента само последният е безработен - наскоро бе уволнен от китайския Шъдзяджуан. Но ако се стигне до уволнение на Петрович, шефовете може да не избързат с назначението на постоянен вариант. Защото се задава смяна на собствеността на клуба - тя би трябвало да се осъществи на 30 август, за когато е насрочено Общо събрание на акционерите на Левски. И нищо чудно тандемът Асен Букарев - Елин Топузаков да води временно Левски до намирането на дългосрочен вариант. Първият има необходимият лиценз, а Топузаков ще се сдобие с него през месец ноември. Освен това Букарев Вече е бил старши - води за кратко Славия. Длъжността също не е чужда на Топчо, който бе оставен да се оправя със сините бакии през пролетта на 2014-а след напускането на Антони Здравков.
 
 
„Тема Спорт”: Липсата на организация отказала Феро от Етър
 
Сериозни организационни неуредици са 6 основата на решението на Ферарио Спасов да си тръгне от Етър, разбра „Тема Спорт". Както е известно, в понеделник президентът на болярите Александър Нанков обяви, че наставникът на тима е напуснал след контролата с Академик Свищов, преди която се състоя и официалното представяне на виолетовите за новия сезон във Втора лига.
 
Разминавания с предварителните договорки са вбесили Феро, който не е издържал и е напуснал. На няколко пъти автобусът, който е трябвало да закара отбора за тренировки, е закъснявал с час. Вместо в 10:00 часа пред стадион "Ивайло" той се явявал в 11:00. Така Етър трябвало да води занимания в горещините. Интересното е, че рейсовете са собственост на боса Александър Нанков, който има транспортна фирма.
 
След спечеленото първо място в Северозападната В група през май Ферарио Спасов напусна и чакаше предложение от клуба за развитие на тима и участието му във втория ни ешелон. След известни разговори Феро се съгласи да продължи да води отбора, като през това време отказа на Берое.
 
В момента Етър реално е без наставник. Очаква се постът да бъде поет от Сашо Ангелов, който на няколко пъти е водил болярите в кариерата си. В момента начело на виолетовите временно са Илиян Киряков и Калоян Чакъров.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки