ЦСКА ще разбива бетона на Верея

Червените без новото попълнение Давид Симао и във втория си шампионатен мач

ЦСКА ще разбива бетона на Верея
ЦСКА ще се чувства като домакин в днешната си визита на дебютанта в Първа лига Верея. Двубоят започва в 19:00 часа на стадион "Берое" в Стара Загора, а около 4000 червени фенове се очаква да заемат места на трибуните.
 
За армейците днешният сблъсък е втората стъпка по пътя към заветната цел за спечелване на 32-ра шампионска титла. Съперникът на пръв поглед изглежда непретенциозен. Във Верея обаче са мотивирани да вгорчат живота на ЦСКА, тъй като това на практика ще е най-престижният мач досега в 15-годишната история на клуба.
 
Верея е дебютант в Първа лига, а съставът се сглобява в движение от трийсетина дни насам. Въпреки че селекцията в старозагорския клуб бе направена набързо от новия треньор Александър Томаш, заралии не се изложиха в първия кръг - завършиха 0:0 с Дунав в Разград. Верея наблегна на солидната игра в защита, но имаше и няколко опасни контри, при които стигна до шансове за гол. Срещу ЦСКА тимът едва ли ще се впусне в атаки и по-скоро отново ще се затвори в отбрана. Надиграване с червените би имало тежки последици за Верея и почти сигурно тимът ще заложи на подчертано дефанзивна тактика в този мач, разчитайки на контраатаки.
 
Така армейците ще трябва да разбиват бетона на съперника. През изминалия сезон във В група това им се налагаше във всеки мач. Сега обаче ситуацията е по-различна - от една страна, останалите футболисти от онзи шампионат са половин дузина, а от друга -съпротивата в трета дивизия бе далеч по-слаба.
 
Днес ЦСКА ще се изправи срещу някои опитни бойци в състава на Верея, каквито са централният защитник Владимир Зафиров и офанзивният халф Елиаш. Двамата дойдоха през лятото от Берое. От "Армията" в Стара Загора пък премина крилото Момчил Цветанов, който ще е от полза на новия си отбор, защото е добре запознат с качествата на играчите на ЦСКА и изискванията, които има към тях Христо Янев.
 
Армейците планират да заложат на същите 11, които започнаха и в миналия кръг със Славия. Това означава, че Кристиян Малинов отново ще бъде предпочетен за титуляр като опорен халф, за сметка на Йордан Йорданов, а Кирил Десподов пак ще стартира по лявото крило на атаката. Маламов пък ще е коз от пейката. "Тема Спорт" разбра, че ЦСКА отново няма да може да разчита на последното си попълнение на този етап Давид Симао. Португалският вътрешен халф не бе картотекиран и през тази седмица. Армейците очакват да бъдат регистрирани в трансферната система на ФИФА, но това на този етап не се е случило. Това може би е и една от причините, поради която червените все още не са привлекли нов нападател, за какъвто се водят преговори. ЦСКА замина за Стара Загора вчера, малко след 19:00 часа, като преди това проведе следобедно занимание в София. Отборът отседна в хотел "Армира", намиращ се в Старозагорските минерални бани, на 12 километра от града.
 
Треньорът на Верея Александър Томаш може да помисли за промени в офанзивен план. Не е изключено бившите играчи на ЦСКА Момчил Цветанов и Александър Якимов този път да са титуляри, след като влязоха след почивката срещу Дунав. Почти сигурно на пейката ще седне молдовецът Пасченко, който се представи доста неубедително в първия кръг. Другият "заподозрян" за смяна е Георги Ангелов (25 г.). Верея отново няма да може да разчита на крилото Илиян Йорданов (екс-Левски, Локо Пд), тъй като бившият му клуб Борац Чачак все още не е изпратил жълтата му карта.
 
Така днес ЦСКА ще се опита да мине рутинно през един от привидно непретенциозните си съперници.
 
Вероятни състави:
 
Верея: Пл. Колев, Здр. Илиев, Зафиров, Мунин, Слаев, Сукуна, Ангелов, Еуженио, Елиаш, Цветанов, Калоянов
 
ЦСКА: Китанов, Ст. Ангелов, Чорбаджийски, Перес, Недялков, Малинов, Арсенио, Галчев, Виана, Десподов, Пр. Йорданов
 

Рефер: Станислав Тодоров 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки