Армейците с три издънки като гости на дебютанти

ЦСКА ще гостува за 15-и път срещу дебютант в Първа лига през новия век

Армейците с три издънки като гости на дебютанти

ЦСКА ще гостува за 15-и път срещу дебютант в Първа лига през новия век. В предишните 14 визити армейците допуснаха три издънки, като последната им коства титлата през 2012 г. -0:1 от Лудогорец в Разград с гол на Мирослав Иванов от фаул в последния кръг. Преди това на 28 ноември 2008 г. червените не успяха да победят Локомотив в Мездра (2:2), а при първата си среща с дебютант през новия век също се издъниха -1:1 с Рилски спортист в Самоков на 8 март 2003 г. Тогава Емил Гъргоров изравни от дузпа в продължението на срещата, а треньорът на армейците Стойчо Младенов направи култовото си удряне по масата на пресконференцията след мача - "И всеки път да играем 11 срещу 14, ще станем шампиони!".

 
В другите си мачове срещу дебютанти в елита през новия век като гост обаче ЦСКА не се е провалял. Тимът има две победи с над 3 гола разлика. Първата бе срещу "създанието" на Ивайло Дражев, наречено Черноморец Бургас-София - 6:0 на 4 май 2007 г. В този мач ЦСКА бе гост на... "Армията". Другият разгромен успех срещу дебютант навън бе с 5:0 над Пирин Гоце Делчев на 28 ноември 2012 г. Тогава Мишел Платини вкара хеттрик.
 
Любопитно е да се отбележи, че най-много голове в тези 14 срещи за ЦСКА е реализирал... десният бек Йордан Тодоров - 5. Той има два срещу Локо Мездра (2:2) и по един срещу Несебър (2:0), Черноморец Бс-Сф (6:0) и Спортист Своге (2:0).
 
В последното си гостуване на дебютант в елита ЦСКА победи Любимец с 3:0 на 26 септември 2013 г. Тогава се разписаха Ивайло Чочев, Марсиньо и Християн Кировски.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки