Сензациите в пресата: Христо Янев с последно предупреждение към Галчев

Левски спира големите реформи в школата; Люпко остана глух за помощниците си

Сензациите в пресата: Христо Янев с последно предупреждение към Галчев
Сензациите в българската спортна преса на 6 август 2016 г.:
 
„Меридиан Мач”: Христо Янев с последно предупреждение към Галчев
 
Треньорът на ЦСКА-София Христо Янев е отправил последно предупреждение към капитана Борис Галчев. Причината е формата на халфа. През миналия сезон той бе човекът-отбор в похода на ПФК ЦСКА АД към Купата на България. В първия двубой със
Славия обаче Галчев не бе на същата висота. Той често грешеше и изнемогваше физически, като на два пъти Янев тръгваше да го сменя, но в крайна сметка капитанът остана до края на мача на терена.
 
След него обаче е имал разговор,  в който му е обяснено, че трябва да подобри още формата си. В противен случай мачовете, в които Галчев участва, ще бъдат намалени. Силите му ще бъдат пестени срещу много от съперниците, като на негово място ще се появяват перспективни футболисти като Станоев и Никола Колев. Иначе очакванията
са днес Христо Янев да заложи на почти същия състав, с който победи Славия в първия кръг от шампионата. Вероятната промяна ще бъде появата на Станислав Маламов в 11-те. Той лекуваше вирус и затова пропусна двубоя с „белите". Сега той вероятно ще замени Кирил Десподов в стартовия състав.

 
„Тема Спорт”: Левски спира големите реформи в школата
 
В Левски за пореден път отложиха сериозните реформи в школата. За такива Управителният съвет на клуба гласува през месец май. Тогава на „Герена" пристигна белгийският методист Дирк Гизелинк. Той дойде по покана на единия от едрите собственици на акции на сините Иво Тонев. И след като презентира програмите си, проведе няколко тренировки с различни набори от школата и изнесе лекции на наставниците в ДЮШ, той убеди ръководството на клуба да го наеме на работа. Визитката на специалиста бе впечатляваше - той е главен методист на Милан и Метц, а повече от 10 години е работил в академията на белгийския Андерлехт.
 
Преди три месеца под давлението на вече бившия спортен директор Георги Иванов и бившия председател на УС на клуба Иво Тонев в Левски взеха решение да отделят по 120 хиляди евро на година, за да ползват белгийската методика. Тези средства бяха гласувани на УС, както е по устав за всяка сума над 100 хиляди лева.
 
В момента обаче този амбициозен проект е "замразен". Причината е липсата на свежи пари. Все пак има опции в бъдеше Левски отново да прибегне към идеята чужденци да отговарят за ДЮШ на сините. Това може да се случи доста скоро - ако се осъществи смяна на собствеността на клуба на насроченото за 30 август Общо събрание на акционерите. И бъдещите силни хора налеят сериозни суми 6 развитието на Левски не само в първия отбор, а и за развитието на детско-юношеските школи на Терена" и на стадион "Раковски".
 
През лятото в академията на сините все пак имаше рокади и подмяна на треньорския персонал. Работа на "Георги Аспарухов" започнаха бившите футболисти на сините Захари Сираков и Георги Чиликов. Последният ще води юношите на Левски в Елитната група до 17 години. Димитър Телкийски пък бе назначен за наставник на тима до 19 години, който ще вземе участие в мачовете от младежката шампионска лига.

 
„Меридиан Мач”: Люпко остана глух за помощниците си
 
Глух за помощниците си в Левски остава треньорът на „сините" Люпко Петрович, научи „Меридиан Мач". От „Герена" издадоха, че в последно време сърбинът няма особена вяра в асистентите си и не им дава кой знае какви правомощия. Така например още от времето на Стойчо Стоев седмичната програма се прави от кондиционния спец Роко Перота. Той решавал кога точно да се тренира. На два пъти през тази година италианецът е изготвил план, съобразен с умората в играчите, по който да имат по два почивни дни. Петрович първоначално се съгласил, но след това променил плановете и извика играчите на стадиона по-рано. Така също някои от членовете на щаба не са били съгласни футболистите да бъдат изтощавани с двуразови занимания и контрола точно преди мача с Монтана, след който част от играчите са се оплакали от умора.
 

Сръбският треньор е подложен на голямо напрежение, след като в пет мача, откакто се завърна на „Герена", няма победа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки