Олимпиадата свърши за Григор Димитров още в първия ден (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо допусна три пробива и отстъпи с 1-6, 4-6 пред унищожителните сервиси на Марин Чилич

Олимпиадата свърши за Григор Димитров още в първия ден (ВИДЕО+СНИМКИ)

Олимпийският турнир по тенис приключи за Григор Димитров по-малко от 14 часа след края на церемонията по откриването на Игрите в Рио де Жанейро. Първата ни ракета загуби с 1-6, 4-6 от деветия поставен в схемата на сингъл Марин Чилич.

Григор изигра много слаба първа част, в която бе пробит на два пъти и губеше с 0-5, спаси "геврека", но Чилич веднага затвори сета с 6-1 за точно половин час игра.

Във втората част Гришо беше малко по-равностоен, но след две непростими грешки на мрежата бе пробит в петия гейм за 2-3. Това се оказа напълно достатъчно за Чилич, който буквално не даде на Димитров да пипне топката в сервиса си за мача и спечели втория гейм с 6-4 след четири поредни аса.

Това бе трета среща между тях. Гришо и 198-метровият Чилич се бяха срещали два пъти преди това и имаха по една победа. Хърватинът спечели първия сблъсък с Бризбейн шрез 2014-а, а през 2015-а Димитров победи в Париж след два тайбрека.

Още няма яснота дали Григор Димитров ще участва в турнира на смесени двойки с първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова.

Във втори кръг Чилич ще срещне победителя от мача между Теймураз Габашвили (Грузия) и Раду Албот (Молдова).

СЕТ 1


Григор стигна до точка за пробив още в първия гейм на мача, но Чилич я спаси с ас, взе три поред и удържа своето подаване. В първия си сервис гейм българинът също допусна точка за пробив, но не се справи и бе пробит. Чилич продължи да сипе мощни сервиси и набързо дръпна с 3-0. Григор изпусна елементарна точка, с която можеше да се разпише в четвъртия гейм и след няколко пъти по 40-40 Чилич го препарира с две много трудни отигравания, които му се получиха за категоричното 4-0. Хъравтският гигант беше в отлично настроение и увеличи на 5-0 след гейм на нула и ас от втори сервис. В шестия гейм Григор показа първи признаци на яд от собствената игра, но все пак избегна нулата и намали на 1-5.
Устременият Чилич си взе подаването на 30 и спечели първия сет с 6-1 след точно 30 минути игра.

СЕТ 2

Григор най-сетне изигра силен сервис гейм и поведе с 1-0. После пак както в първия гейм пропусна точка за пробив и Чилич изравни. Двамата спечелиха следващите си две подавания, но две големи грешки на Григор на мрежата подариха пробив на съперника му за 2-3. Пробивът бе затвърден на силния сервис на Чилич - 2-4. Хасковлията показа характер и наченки на събуждане в следващия гейм, когато губеше с 15-40, но набързо направи четири поредни точки и намали на 3-4. Терорът от ракетата на Чилич продължи с нов гейм на нула, затворен след обжалване с ястребово око за 3-5. Хърватинът удари леки спирачки в следващия гейм за 4-5 и съхрани повече сили за своя сервис за мача. Краят беше жесток - гейм на нула с четири поредни аса, 6-4 и край на участието на Григор Димитров на Олимпийските игри в турнира на сингъл.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки