Летящ старт за Берое и втора загуба за Славия в Първа лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заралии спечелиха с 2:1 гостуването си на "белите"

Летящ старт за Берое и втора загуба за Славия в Първа лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое стартира Първа професионална лига с победа, след като се наложи с 2:1 при гостуването на Славия. „Белите” пък са на другия полюс, оставайки на последното място в класирането без точки в актива след две изиграни срещи.

Домакините започнаха ударно двубоя и във втората минута откриха след груба грешка в отбрана на Илия Миланов и точен удар на Сердеров. Домакините изпуснаха инициативата и Берое изравни с фамозен гол на Василев в 15-ата. Георги Божилов вкара победното попадение в 51-ата минута.

Малко преди края на срещата Абуд Омар си изпроси втори жълт картони бе изгонен, а шансът покри гостите минута по-късно, след като Васев уцели гредата.



Славия започна отлично срещата и след грешка в отбраната на гостите поведе в резултата. Във 2-ата минута Илия Миланов спря на гърди, опитвайки да отклони към свой съотборник, но подаде на Сердеров, който след бърз пробив и техничен удар откри резултата.



Попадението мотивира заралии, които постепенно наложиха своето темпо и логично в 15-ата минута стигнаха до изравняване. След късо изпълнение на корнер удар на Том бе блокиран, топката се насочи към Александър Василев, който със страхотен шут прати топката в далечния на Кирев ъгъл за 1:1.



Кохей Като направи силно първо полувреме, като със скоростта и техниката си затрудняваше максимално отбраната на домакините. Японецът обаче нямаше ден и в 27-ата минута направи сериозен пропуск пред вратата на „белите”. Милисавлевич успя да матира отбраната на Славия с прецизен пас към Пенев, който бързо пусна към Като, но японецът от 10-ина метра не успя да насочи топката към опразнения ъгъл на вратата пазена от Кирев и извади в аут.




В 51-ата минута Милисавлевич нанесе от сериозна дистанция силен удар, но Марио Кирев се справи блестящо и с плонж отклони в корнер. При последвалото центриране топката премина през няколко футболиста, за да попадне в Георги Божилов, който на празна врата покачи на 2:1.

Минута по-късно Йомов направи сериозен пропуск, като от няколко метра би слабо и в ръцете на Макенджиев.

Славия не успяваше да затрудни отбраната на гостите, а при статичните положения „белите” показваха слаб мерник и не успяваха да затруднят Благой Макенджиев.



В последните минути на срещата Абуд Омар реши да покаже техника, но загуби топката и извърши нарушение, което му костваше втори жълт картон и изгонване.

Дори с човек по-малко Славия имаше шанс да изравни. Йомов премина през няколко бранителя на гостите и пусна към Васев, който обаче нацели сглобката на вратата.

Така Берое се поздрави с успех на старта в Първа професионална лига, докато Славия след две срещи е без точки в актива си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки