Сензация на старта в Англия: Новакът Хъл едва събра отбор, но би шампиона Лестър (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Тигрите” схрускаха „лисиците” за историята, напук на всички проблеми и измислена дузпа

Сензация на старта в Англия: Новакът Хъл едва събра отбор, но би шампиона Лестър (ВИДЕО+СНИМКИ)
Новият сезон на английската Висша лига започна с първата в историята загуба за шампиона на старта. 

Дори и подарена от съдията дузпа не можа да помогне на първенеца Лестър да избегне поражението при визитата на Хъл Сити - 1:2, макар че „тигрите” бяха разкъсани от проблеми това лято.

Треньорът на новаците Стив Брус хвърли оставка малко преди началото на сезона, освен това те се разделиха с почти цял отбор и не похарчиха нито цент за нови попълнения. 

Пристигнаха само двама от аматьорските дивизии и в един момент отборът разполагаше с едва деветима здрави състезатели за лятна подготовка. 

Феновете на Хъл пък протестираха в деня на мача срещу египетския собственик, който се очаква скоро да продаде клуба. 

Новият наставник Майк Фелан едва събра отбор и не извърши нито една смяна в течение на срещата, но въпреки всичко в края момчетата му ликуваха.

На другия полюс бяха шампионите, похарчили близо 50 млн. евро за трансфери и спечелили точно толкова от продажбите на Нголо Канте (€38 млн.) и Андрей Крамарич (€10).

Хората на Клаудио Раниери имаха по-чистите ситуации през първото полувреме, но в края му допуснаха невероятен гол.

Иначе, още в 19-ата минута купеният това лято Ахмед Муса за точно 19 млн. евро проби чудесно отдясно и намери Джейми Варди непокрит около точката на дузпата, но голмайсторът за миналия сезон не можа да улучи топката.

Не след дълго последва още един пропуск на нападателя, а в 40-ата минута Кристиан Фукс направи добро двойно подаване, след което се озова сам срещу вратаря, но стражът на „тигрите” запази хладнокръвие и се справи.

В 43-ата минута Муса отново направи добър пробив, този път отдясно, а след това пак изведе Варди на страхотна голова позиция, ала английският национал стреля над вратата.

В добавеното време на първата част се случи нещо невиждано.

Роберт Снодграс от корнер сложи топката на главата на Къртис Дейвис, който стреля с плонж в обратния ъгъл.

Каспер Шмайхел отрази майсторски удара с глава на бранителя, а в следващия миг Абел Ернандес и Адама Диоманде изпълниха едновременно удар със задна ножица и на практика заедно вкараха изумителен гол.

Попадението бе записано на Диоманде, а асистенцията - на Ернандес, който получи поздравленията на съотборниците си.

Шампионите пък получиха подарък от рефера Майк Дийн още при първата си атака след паузата. Секунди след подновяването на играта Демарай Грей бе настъпен от Том Хъдълстоун пред наказателното поле, ала арбитърът отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Риад Марез за 1:1.


Малко по-късно справедливостта възтържествува.

В 57-ата минута Каспер Шмайхел улови след колеблива игра на капитана Уес Морган, но после хвърли прекалено силно топката за свой съотборник и домакините я отнеха.

Впоследствие тя стигна до Роберт Снодграс, а шотландецът ознаменува отличното си представяне с красив гол от движение за 2:1.


До края Лестър се опита да отговори, но домакините се защитаваха на ниво и така не позволиха на опонента си да запише клубен рекорд от 13 поредни мача в елита на Англия без загуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки