България завърши с победа участието си на евролигата по плажен футбол в Унгария

Националите надиграха Дания с 5:4

България завърши с победа участието си на евролигата по плажен футбол в Унгария
България завърши с победа участието си на евролигата по плажен футбол в Шиофок, Унгария, съобщи сайтът на БФС. В последния си двубой националите надиграха Дания с 5:4 и завършиха на трето място в своята група 1, дивизия 2 с три точки. В първите две срещи от турнира „лъвовете“ допуснаха поражения от Азербайджан (2:7) и Унгария (3:7).
 
Националите стояха по-добре на пясъка, бяха агресивни и настоятелни в предни позиции, спечелиха повечето от единоборствата, демонстрираха добро взаимодействие и тактическа зрялост, като отправиха 21 точни удари във вратата на съперника и отбелязаха пет гола.
 
Първа част (4:3)
В 4-та минута Филипов отбелязва за 1:0 в полза на България. Националите продължиха да натискат съперника и отправиха няколко опасни удари, но стражът на Дания Дорф бе на висота. Противно на логиката две минути по-късно Хенрик Ряедкяр възстанови статуквото след прецизен удар с глава. В 8-та минута националите отново намериха мрежата на противника. Великов асистира на Парашкевов, който реализира с глава. 120 секунди по-късно Ряедкяр отново бе точен за Дания от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Цветков. Скоро след това националите поведоха за трети път, след като Филипов се пребори сам с отбраната и матира стража за 3:2. Датчаните отново се добраха до равенството чрез Мортен Олсен, но в самия край Цветков отбеляза с прекрасен удар от воле за 4:3.

Втора част (4:4)
В 12-та минута Ряедкяр оформи своя хеттрик след грешка при изнасянето на топката. До края „лъвовете“ на няколко пъти застрашиха вратата на съперника, но стражът Скот отрази ударите на Филипов и Великов.

Трета част (5:4)
В 28-та националите поведоха за пети път в резултата, след като Великов бе точен с удар от разстояние. В заключителните минути „лъвовете“ играха тактически правилно, като не дадоха шанс на съперника да застраши вратата, пазена от Костадин Иванов и заслужено се поздравиха с успеха.  

Съставът на България:
Вратари: Костадин Иванов (КПФФ „МВР“-София), Добромир Господинов (МФК „ Спартак“-Варна);
Защитници: Мартин Великов (МФК „ Спартак“-Варна), Илиян Илиев (МФК „ Спартак“-Варна);
Полузащитници: Калоян Цветков (МФК „ Спартак“-Варна), Станислав Джамбазов (МФК „ Спартак“-Варна), Живко Парашкевов (МФК „ Спартак“-Варна);
Нападатели: Иван Мартинов (МФК „ Спартак“-Варна), Филип Филипов (МФК „ Спартак“-Варна), Павел Адамов (МФК „ Спартак“-Варна)
Селекционер: Симеон Христов


Тимът е обезпечен финансово, благодарение на корпорация "Развитие" КДА, която подписа договор за генерално спонсорство с БФС, както и материално с цялата необходима екипировка, която е предоставена от ексклузивния партньор на БФС – „Joma”. 

Обновеният ни младежки отбор с реми в Азербайджан

Александър Димитров даде игрови минути на всички налични футболисти

За България отново се говори с уважение

Два мача на националите върнаха част от реномето им

Георги Иванов: Работим в правилна посока

"Трябва да спечелим групата си в Лигата на нациите“

Юношите отстъпиха на Румъния в контролна среща

Националният ни отбор до 18 години загуби с 0:1

Котев: Ще дойдат и победите! Слаби отбори вече няма

Техническият директор на БФС бе доволен от проверката със Словения

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Илиан Илиев: Следващата крачка пред нас е Лигата на нациите (ВИДЕО)

Селекционерът на България остана доволен от проверката със Словения

Браво! Силна България не се даде и на Словения (ВИДЕО)

Шести мач без загуба при Илиан Илиев

Георги Костадинов: Няма как само няколко човека да дърпат отбора

"Младите натрупаха самочувствие и вече носят отговорност"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки