1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Ливърпул си тръгна с трите точки от "Емирейтс" след голов спектакъл (ВИДЕО)

Ливърпул си тръгна с трите точки от "Емирейтс" след голов спектакъл (ВИДЕО)

Мърсисайдци се наложиха с 4:3 над Арсенал на старта на новия сезон

Ливърпул си тръгна с трите точки от "Емирейтс" след голов спектакъл (ВИДЕО)

Ливърпул спечели първия си двубой от новия сезон във Висшата лига, след като се наложи с 4:3 при гостуването на Арсенал на „Емирейтс”. Домакините поведоха чрез Тио Уолкът, който само минута преди да отбележи изпусна дузпа, но Коутиньо изравни в края на първата част. След почивката мърсисайдци показаха отлична игра и до 62-ата минута водеха вече с 4:1. Арсенал успя да намали до 3:4, но футболистите на Арсен Венгер сякаш нямаха сили за повече.

Срещата започна на бързи обороти, като в 7-ата минута Алексис Санчес пробва да разпечата вратата на гостите, но би право в Миньоле.

След половин час игра изпълнена с динамика, но в която нито един от двата тима не можа да наложи доминация на „Емирейтс”, дойде грешка в отбраната на Ливърпул и възможност на домакините да поведат в резултата. Тио Уолкът пое топка в наказателното поле, но бе повален от Морено, който закъсня с шпагата си и главният рефер отсъди дузпа. Уолкът изпълни дузпата, но Миньоле хвана ъгъла и с блестящ плонж опази мрежата си суха.

Само минута по-късно Уолкът се реваншира за пропуска си и при атака отдясно с точен диагонален шут откри резултата.

В добавеното време Коутиньо изпълни фаул в близост до големия пеналт и с фантастичен удар в горния десен ъгъл върна равенството в срещата.

След почивката Ливърпул успя за по-малко от 20 минути да реши всичко в мача. В 49-ата Вайналдум напредна отляво и с техничен пас намери влизащия на скорост Адам Лалана, който  засече точно за 2:1.

Арсенал получи нов удар в 56-ата, след като Клайн центрира отдясно, а Коутиньо бе на правилната позиция да покачи на 3:1.

Нова сериозна опасност пред вратата на Чех имаше минути по-късно, когато Фирмино показа отлична техника и намери Коутиньо на добра позиция, но той не съумя да оформи своя хеттрик.

Садион Мане успя да дебютира с екипа на Ливърпул във Висшата лига с гол, след като в 62-ата минута наказа домакините за четвърти път.

Влезлият като резерва Алекс Окслейд-Чембърлейн върна бързо едно попадение в 64-ата след добър индивидуален пробив и удар, при който имаше лек рикошет, който излъга Миньоле.

Четвърт час преди края на срещата Чембърс засечес глава  центриране от Фаул на Касорла и върна надеждата „артилеристите”, намаляйки на 3:4, но домакините не успяха да сътворят нищо повече до края на срещата и записаха загуба в първия кръг на Премиършип.

Шаби Алонсо критикува Байер

Алонсо не е доволен от 2:2 срещу новака Холщайн Кил

Мъри Стоилов: Заслужавахме повече точки

Станимир Стоилов говори след успеха на Гьозтепе над Сиваспор

Гуардиола хвали Ковачич след успеха над Фулъм

Матео Ковачич вкара два пъти срещу Фулъм

Реал Мадрид се изравни на върха с Барселона (ВИДЕО)

Виляреал падна с 0:2, Валверде с гол и асистенция, Карвахал се контузи

Интер подчини 10 от Торино в мач с 5 гола (ВИДЕО)

Тюрам с хеттрик при 3:2 в Милано, шампионите на 2 точки от върха в Серия А

Диего Симеоне отрече спекулациите за напрежение в Атлетико

Треньорът на мадридчани отхвърли твърденията за негативизъм

Няма да отлагат мачовете на Манчестър Сити след Световното клубно

Висшата лига е отказала на шампионите, разкри Гуардиола

ОБЗОР: Селта и Райо бият като гости в Испания (ВИДЕО)

Вижте всички резултати, програма и класиране в Ла Лига

Майнц удари новака Санкт Паули (ВИДЕО)

С класическото 3:0 в мач от VI кръг на Бундеслигата