Сензациите в пресата: Мицански и ЦСКА мълчат за договор

Бобан Грънчаров пред завръщане в Ботев, кондиционен спец от Барселона при пловдивчани и още…

Сензациите в пресата: Мицански и ЦСКА мълчат за договор

Сензациите в пресата днес, понеделник, 15 август 2016 година:

„Меридиан мач”: Назобената ни прави на глупаци със сливици

В българския спорт срамът стига застрашителни размери. Вчера допингираната ни лекоатлетка Силвия Дънекова намери оправдание за положителната си проба за кръвен стимулант от олимпиадата в Рио с... болни сливици.

Състезателката на 3000 м с препятствия е изпратила написани на ръка обяснения до спортния арбитраж в Лозана, които на всичкото отгоре били на български.

В тях Дънекова твърди, че преди месец е лекувана в болница от абсцес на сливиците със съпътстваща анемия. Атлетката, която се прибра в България вчера, отново заяви категорично, че е била нарочена и ще си търси правата в съда.

„Тема спорт”: Мицански и ЦСКА мълчат за договор

ЦСКА и Илиян Мицански мълчат относно възможността нападателят да облече червения екип. "Тема Спорт" се свърза с играча, който обаче не пожела да коментира по никакъв начин своето бъдеще. Той нито потвърди, нито отрече евентуално преминаване на "Армията". Потърсихме и няколко ръководни фигури в клуба, които също не отговориха на запитванията дали Мицански отново е актуална опция за армейците. В момента 30-годишни-ят таран поддържа форма с Вихрен от родния си Сандански, като изчаква оферта от чужбина. В същото време треньорът на тима от югозападния град - Стойко Найденов, заяви в събота, че ако Мицански не си намери отбор извън България, ще се присъедини към някой от водещите клубове у нас. Така това отново породи спекулации около бъдещето му. Бившият играч на Пирин 1922, Заглембе и Кайзерслаутерн бе опция за ЦСКА в началото на лятната подготовка. Тогава той проведе разговори с ръководството на клуба, но не стигна до разбирателство и отпадна като вариант. Сега обаче Мицански отново е актуален за "Армията". От една страна, 31-кратните шампиони вече близо два месеца не успяват да вземат централен нападател, въпреки че отдавна е очевидно, че се нуждаят от такъв. От друга страна, Мицански няма предложения от чужбина, които да го задоволяват. И не е изключено играчът и клубът да сключат договор, ако изчерпят всички други опции. Очаква се днес да има окончателна развръзка относно възможността нападателят да подпише с ЦСКА. Бившият национал няма официален мач от 18 октомври 2015 г., когато записва едно полувреме за корейския елитен Сувон, за който така и не вкара гол в 7 участия. В началото на годината Мицански разтрогна с клуба и оттогава е свободен агент. Той вкара 4 гола за България срещу Холандия, Кипър, Азербайджан и Италия. През това лято нападателят поигра за трето-дивизионния Вихрен в контролите, като се разписа срещу Пирин Гоце Делчев и Септември Симитли. 

„Меридиан мач”: Македонец пред завръщане в Ботев
Любимецът на „жълто-черния" Пловдив Бобан Грънчаров е пред сензационно завръщане в Ботев, научи „Меридиан Мач". 34-годишният македонец е обявил пред свои близки и някои „бултраси", че иска да завърши кариерата си под тепетата. Капитанът на Вардар (Скопие) е добре познат на треньора на „канарчетата" Николай Костов. След като централният защитник напусна Ботев през януари 2014-а, той премина в украинския Таврия, където треньор бе бившият халф. Грънчаров може да реши дилемите на Костов в защитата. Пловдивчани усилено търсят бранител поради контузията на бразилеца Рафаел де Соуза, който преди дни започна бегови упражнения заради операция на ахилесово сухожилие. Преди началото на шампионата ръководството на „жълто-черни-те" привлече Костадин Стоянов, който близо 2 г. беше извън футбола, но бившият играч на Сливен и ЦСКА има постоянно проблеми с леки травми. Новозагорецът до последно ще бъде под въпрос за днешния последен мач от 3-ия кръг в елита - срещу Славия в Коматево. 

„Меридиан мач”: Кондиционен спец от Барселона при „канарите"
От няколко дни на базата в Коматево тренировките на първия отбор и юношеските формации са наблюдавани от аржентинския кондиционен спец Мартин Махистер. В последните 12 г. той се е обучавал периодично в Барселона. Междувременно е работил в словенските клубове Олимпия Любляна, Марибор, Мура, Домжале, националния отбор на ОАЕ, както и в Ал Насър от Дубай. Помагал е и в младежкия тим на словенците. От ръководството на Ботев признаха, че Махистер е близък приятел на треньора Николай Костов. Двамата са работили в Украйна, като най-вероятно в близко бъдеще аржентинецът ще подпише договор с „канарчетата".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки