Дерменджиев: Предстои ни мач за България, феновете са зажаднели за големи мачове (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Нормално е очакванията да са по-сериозни след това, което постигна Лудогорец”

Дерменджиев: Предстои ни мач за България, феновете са зажаднели за големи мачове (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Гледахме съперника, както и те наблюдаваха нас. Това е отбор с кратка история, но има добър коефициент в УЕФА и разполага с качествени състезатели.”

Така Георги Дерменджиев коментира предстоящия на Лудогорец първи мач срещу Виктория (Пилзен) от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, съобщи репортер на Novsport.com.

„Опонентите ни са добър отбор, а най-силната им страна е колективът”, посочи наставникът на „орлите”, който бе попитан каква е разликата между това Лудогорец да домакинства в Разград и в София.


„Не смятам, че ще окаже съществено влияние фактът, че играем в София, а не в Разград. Това е нашият Национален стадион и ние разчитаме на феновете. Тук сме играли много международни мачове и сме печелили. Предишния път успяхме да влезем в групите, а сега имаме по-голяма рутина и според мен футболистите знаят как да проведат този мач. Ние искаме да се представим пред България, а и всички знаят разликата в размерите на нашия стадион в Разград и тези на „Васил Левски”. Ние сме български отбор и аз мисля, че всеки нормален човек, който иска да гледа мач, ще го направи. Смятам, че българските фенове са зажаднели за добри мачове. Аз не търся подкрепа от феновете на Левски или ЦСКА, просто искам хората да останат доволни.”

Затова, че Лудогорец е смятан за фаворит в сблъсъка:

„Нормално е очакванията да са по-големи след това, което постигна Лудогорец. За краткото си съществуване отборът играе трети плейоф за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Искаме да изиграем двата мача така, както трябва. Това ще е много добре за отбора, за футболистите и за имиджа на българския футбол. Отборът ни стъпаловидно върви нагоре и според мен футболистите са в добро състояние за този двубой.”


За травмата на Абел Анисе, който ще е аут за около два месеца:

„Той получи много тежка контузия срещу български отбор - със счупени ребра е, а има още трима човека, които са критични, само от този мач (б.а. – дербито с Левски). Медиците ни правят всичко възможно тези хора да вземат участие в утрешния мач.”

Кой ще замени Анисе?

„Имаме достатъчно играчи, разполагаме с още трима човека на поста и съм сигурен, че който и да играе, ще даде всичко от себе си.”

За запитването на Левски относно чужденците в Лудогорец:

„Изобщо не ме интересува какво запитване има. Това означава, че този отбор, отправил питането, няма представа изобщо за Лудогорец. Този мач обаче е в историята и аз не знам защо ме питате за него. Предстои ни мач за България, а вие ми говорите за неща, които не са съвместими.”

Кога Лудогорец ще разчита повече на български футболисти:

„Този отбор е създаден преди 6 години. Според вас, колко време е необходимо за една нова школа, за да произведе футболисти?”

Какво ще е важно в сблъсъка с чехите?

„Важно е да не получим гол и да вкараме повече попадения в двата мача. Трябва да изиграем един високо интелектуален двубой и евентуално да бъдем победители.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки