Пиргов: Искам да съм шампион с Левски и за Славия да дойдат повече фенове, отколкото за Лудогорец (ВИДЕО)

„Мачът го приемам като нормален двубой, няма нищо по-специално, ние сме Левски и трябва винаги да побеждаваме”

Пиргов: Искам да съм шампион с Левски и за Славия да дойдат повече фенове, отколкото за Лудогорец (ВИДЕО)

„Двубоят със Славия го приемам като нормален мач от първенството, няма нищо по-специално.”

Така дошлият в Левски от състава на „белите” това лято защитник Димитър Пиргов коментира предстоящото в неделя столично дерби между бившия и настоящия му тим.

„Искам да се мотивирам пределно преди срещата и да се представя добре, ако играя евентуално. Доколкото знам, отборът на Славия е много силен. Гледах им последния двубой с Ботев и тимът ми хареса като цяло, но се надявам, че ще ги победим и ще продължим с възхода”, каза той пред клубната телевизия на Левски, а после бе запитан дали на „сините” ще им помогне фактът, че най-старото столично дерби ще се проведе на Националния стадион?

„Със сигурност ще е по-добре това, че играем на неутрален терен, но ние сме Левски и не трябва да се съобразяваме дали сме домакини или гости. Във всеки мач трябва да побеждаваме.”

Предимството на „сините” в дербито?

„Победата над Лудогорец ще ни вдъхне допълнително самочувствие и спокойствие. Поне по мое мнение, мисля че сме по-добри от Славия и трябва да го докажем. Надявам се този успех над Лудогорец да ни покаже, че не сме слаб отбор, а имаме качества и възможности. С още една победа вече нещата ще се нормализират и ще тръгнат напред.”

Лесна ли бе адаптацията му след трансфера в Левски?

„Атмосферата е страхотна, колективът е на много добро ниво. Помагаме си, момчетата ме приеха добре, за което им благодаря. Старая се във всяка тренировка и се надявам да съм здрав, както аз, така и целият отбор, за да продължаваме с победите.”

Какви са амбициите на Пиргов със синята фланелка?

„Искам да стана шампион, още тази година, ако е възможно, и евентуално да взема Купата на България.”

Какво би искал да каже на феновете преди мача?

„Надявам се да дойдат повече, отколкото срещу Лудогорец, за да ни подкрепят. Имаме нужда от тяхната подкрепа и вярвам, че ако сме заедно всички - ръководство, отбор и фенове, нещата ще се случат.”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки