Новакът Бърнли удари с 2:0 Ливърпул у дома (ВИДЕО)

Трите точки донесоха Воукс и Грей през първата част

Новакът Бърнли удари с 2:0 Ливърпул у дома (ВИДЕО)

Новакът Бърнли постигна първи успех във Висшата лига за новия сезон, след като във втория кръг се наложи с 2:0 над гостуващия Ливърпул. Мърсисайдци доминираха на терена и отправиха 24 удара към вратата на Бърнли, срещу само 3 на домакините, но крайният резултат бе в полза на Бърнли. Във втората минута домакините поведоха чрез Воукс, а в 37-ата Грей оформи крайното 2:0.

Срещата започна отлично за домакините, които още във втората минута поведоха в резултата. Андре Грей с дълъг пас намери Воукс в близост до големия пеналт, уелсецът укроти топката и от дъгата на наказателното поле с точен удар матира вратаря на мърсисайдци, което бе и първи гол за него на ниво Премиършип.

Последва пълна доминация на Ливърпул, която обаче не доведе до желания резултат за Клоп и компания. Коутиньо отправи опасен далечен удар, на който обаче липсваше точност, а Стъридж също опита да разпечата вратата на домакините с удар от дистанция, но също не показа точен мерник.

Бърнли опитваше да застраши вратата на Миньоле с бързи контраатаки и точно при такава в 37-ата домакините удвоиха преднината си. Дефур успя с голяма доза късмет да преодолее футболист на мърсисайдци в централната зона и пусна към Грей, нападателят финтира Хендерсън, след което стори същото и с Клаван и с точен удар по земя покачи на 2:0, като това бе вторият точен удар на футболистите на Бърнли от началото на срещата.

След почивката гостите многократно опитаха да пробият защитния вал на Бърнли, но без особен успех, а далечните удари на мърсисайдци нямаха необходимата точност.

Ориги замени Стъридж в 65-ата, а четвърт час преди края на срещата Клоп направи двойна смяна вкарвайки Морено на мястото на Милнер, а Груич замени Лалана. Още с първото си докосване Груич можеше да намали пасива на своя тим, но Хийтън се намеси добре и изби в корнер.

В края на срещата удари на Коутиньо и Груич отново не застрашиха вратата на Бърнли и двубоят завърши при резултат 2:0 в полза на домакините.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки