Венгер 99% сигурен за Лукас Перес и Мустафи

Последните три дни от прозореца ще бъдат страшни, всички ще харчат много пари, предвиди Венгер

Венгер 99% сигурен за Лукас Перес и Мустафи

Арсен Венгер е на 99% сигурен, че ще успее да подсили отбора си преди края на летния трансферен прозорец. Той очаква подписите на голмайстора на Ла Коруня Лукас Перес и бранителя на Валенсия Шкодран Мустафи.

За 27-годишния Перес ще бъде платена клаузата за откупуване в договора му с галисийците – 20 млн. евро, а Мустафи (24 г.) ще излезе по-солено – 35 млн. паунда.

„Работим по сделките. Не сме достатъчно близо, за да ги обявим днес, но те ще подпишат с нас. На 99% съм уверен. Надявам се да сме приключили всичките си сделки преди последните дни от прозореца”, коментира Венгер, цитиран от Sky Sports.

Той нарече трансферния пазар “странен”.

„Беше странен трансферен пазар. Очаквах да е по-лесно от когато и да било, а беше по-трудно от когато и да било. Изглежда нещата ще бъдат много напрегнати в последните три дни, защото всеки си пази парите, но знаем, че сега вече ще ги похарчат”.

Венгер заяви, че не може да се влияя от недоволството на феновете, които искаха повече и по-качествени нови попълнения.

„Аз съм щастлив, когато нашите фенове са щастливи. Но работата ми е да взимам правилните решения. Ако това значи трансфери на нови играчи, които поддържат феновете щастливи – още по-добре. Първо се фокусирам върху взимането на правилни решения за клуба”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки