1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Японско острие донесе успеха на Берое над безидеен Пирин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Японско острие донесе успеха на Берое над безидеен Пирин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заралии се наложиха с 1:0, Кохей Като вкара първия си гол

Японско острие донесе успеха на Берое над безидеен Пирин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое победи Пирин в двубой  от петия кръг на Първа професионална лига. Срещата на стадиона в Стара Загора завърши при резултат 1:0. Голмайстор стана японецът Кохей Като, който вкара първия си гол с екипа на заралии.

 

Берое надигра съперника си и заслужено се поздрави с успеха, след който „зелените” събра 9 точки и зае третото място. Благоевградчани са десети с 4.

 

След петия кръг в първенството предстои пауза, в която ще се изиграят мачове от световните квалификации за Мондиал 2018. България посреща на 6 септември Люксембург.

 

Темпото през първото полувреме  в Стара Загора бе бързо, но опасните и интересни положения липсваха. Отборът на Пирин прие играта в половината и разчиташе на контраатаки, до които рядко се стигаше. Берое, от своя страна, владееше повече топката, възпитаниците на треньора Александър Димитров разиграха продължително с много докосвания, но в играта им липсваха агресивност и идеи.

 

Единственото по-интересно положения за цялото първо полувреме бе в полза на гостите от Благоевград. В 32-ата минута Димитър Благов пое топката в половината на Берое, спечели няколко метра и стигна до дъгата на наказателното поле. От там той отправи мощен удар, но топката мина над вратата, пазена от Благой Макенджиев.

 

Като цяло „орлетата” играха затворено, но по-правилно от своя съперник. Те така и не остави свободни пространства за нападателите, които така и не успяха да намерят верния път към вратата на Красимир Костов. Той не трябваше да прави решителни спасявания. В 23-ата минута Александър Василев шутира силно от дистанция, топката тупна точно пред стража на гостите, но той спокойно я улови.

 

Второто полувреме започна ударно за заралии. Домакините се впуснаха в атака веднага след подновяването на играта и това даде резултат.

 

В 47-ата минута Алекс Колев получи в наказателното поле и веднага намери Кохей Като. Японецът се освободи и отправи силен удар, с който не остави никакви шансове на Краси Костов. При това положение Алешандре Ханс бе много неубедителен, като изпусна да заеме позиция навреме и да покрие Колев. Това бе дебютен гол за Като.

 

До края на двубоя Берое не изпусна инициативата. На терена имаше сякаш един отбор – този на домакините. Те владееха чувствително повече топката и не спираха да атакуват, докато Пирин така и не успя да затрудни и застраши Макенджиев. 

 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев