Моуриньо: Искаме да сме шампиони - не е важен стартът, а как ще завършим

Такива мачове се печелят, само ако много искаш победата, каза португалецът след драмата в Хъл

Моуриньо: Искаме да сме шампиони - не е важен стартът, а как ще завършим

Жозе Моуриньо отново даде ясно да се разбере, че Манчестър Юнайтед се цели в титлата този сезон във Висшата лига. Тази вечер „Червените дяволи” записаха трета поредна победа след драматично 1:0 срещу Хъл Сити като гости след гол на Маркъс Рашфорд в 92-ата минута.

„Искаме да сме шампиони, не искаме да стартираме добре, а да завършим добре. Заслужавахме да спечелим и с по-голяма разлика. Имаме страхотна психическа настройка. Опитвахме и пак опитвахме и накрая се получи. Казвам на момчетата всеки ден, че трябва да излизаме да печелим всеки мач. Знаем, че ще правим равни и ще губим, но нагласата трябва да е за победа. Днес показахме това”, сподели Моуриньо след мача.

Той поздрави играчите си за упоритите опити да стигнат до така нужния гол.

„Особено през второто полувреме бяхме толкова динамични в нашите атаки. Те не можеха да контраатакуват, защото играхме много добре в защита. Всеки път, когато губехме топката, си я връщахме. Момчетата дадоха всичко, справиха се добре. Печелиш такива мачове, само ако много искаш победата. Ако си спокоен и само чакаш да видиш какво ще стане... няма да спечелиш”.

Специалния каза топли думи за автора на гола Маркъс Рашфорд, който влезе като резерва.

„Голяма усмивка и голяма прегръдка /бел. ред. за Рашфорд/. Той е страхотен и работи много добре. Маркъс Рашфорд създаден нови проблеми на съперника и съм много щастлив да гледам него и отбора”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки