Локо търси трети пореден успех над Лудогорец на „Лаута”

Георги Дерменджиев ще заложи на почти всички титуляри в Пловдив

Локо търси трети пореден успех над Лудогорец на „Лаута”

След разочароващото 0:2 от Черно море в предишния кръг Локомотив Пловдив ще е жаден да се реваншира пред феновете си в домакинството на Лудогорец.

В последните две срещи на "Лаута" срещу този съперник железничарите се представиха отлично - постигнаха две победи (2:0 и 2:1), и ще искат да продължат тази тенденция.

Треньорът Илиан Илиев посочи, че играчите му са наясно, че могат да се докажат срещу силния противник и да възвърнат самочувствието си. Така че двубоят тази вечер на "Лаута" обещава да е интересен.

Илиев вече обяви, че ще направи промени в състава. Той ще пробва да изненада шампионите. Един от вариантите пред него е да заложи на Димо Бакалов. Бившият играч на разградчани наказа бившия си тим през миналия сезон. Той отбеляза едно от попаденията при успеха с 2:0 на "Лаута". Очаква се Бакалов да получи шанс за изява, след като вече е възстановен напълно от контузията си в коляното.

Промяна може да има и на вратата на Локо. В миналия кръг под рамката бе Ясин ел Харуби, но той не се представи убедително срещу Черно море. Затова може да отстъпи мястото си на Илко Пиргов. В защитата Илиан Илиев няма да прави рокади, а в халфовата линия пак ще гласува доверие на опитния Ванчо Траянов, на напористия Дани Кики и на способния да сътвори изненада Веселин Марчев. Мартин Камбуров ще води атаката на локомотивци. Новото попълнение Осама Рашид остава резерва. Локомотив ще действа добре прибран в собствената си половина и ще пробва да удря на контраатаки.

Лудогорец пък бързо ще трябва да превключва на вълна Първа лига след историческото си второ класиране в груповата фаза на Шампионската лига. "Раздвоението" вече коства точки на разградчани в първенството - загуба с 0:1 от Левски на „Герена". Нова загуба на пунктове няма да се приема добре въпреки ранната фаза на първенството.

Затова Георги Дерменджиев възнамерява да заложи на почти всичките си титуляри в Пловдив. Възможно е на вратата да застане Милан Борян, а в защита вместо Паломино да започне Игор Пластун. Първият показа колеблива игра при визитата на Виктория Пилзен (2:2). Почти сигурно участие в срещата няма да вземе капитанът Светослав Дяков. Той е с травма от реванша с чехите. И макар да не е толкова сериозна, от треньорския щаб няма да рискуват контузията да се усложни. Ако е така, Марселиньо ще играе малко по-назад от обичайното. Така Вандерсон може да влезе в ролята на плеймейкър, а Лукоки да действа на крилото.

Мачът Локо (Пд) – Лудогорец стартира в 21:15 часа и ще е в ефира на Диема спорт 2, а по традиция
Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки