Официално: Интер купи Жоао Марио за рекордните в Португалия 45 млн. евро

Барбоса пристига срещу 28 млн. след световните квалификации

Официално: Интер купи Жоао Марио за рекордните в Португалия 45 млн. евро

Португалският полузащитник Жоао Марио официално е част от отбора на Интер.

За 23-годишния си футболист Спортинг Лисабон ще получи рекордните за Португалия 45 млн. евро.

Така Марио се превърна в най-скъпият португалец в историята на клуба, задминавайки съотборниците си в националния отбор Кристиано Роналдо и Нани, които също са юноши на "лъвовете". Той е по-скъп и от Ренато Санчес, Пепе, Рикардо Карвальо и Фабио Коентрао.

Сумата, която ще приберат "лъвовете", се изравнява и с тази от трансфера на Хамес Родригес. Колумбийският футболист бе продаден от Порто за същата сума в Монако.

Изигралият 121 мача с фланелката на Лисабон пристигна на стадион "Сан Сиро" и ще проследи мача на "нерадзурите" срещу Палермо днес, след което отново ще отпътува за родината си, тъй като му предстоят световни квалификации с националния отбор.

От ръководството на Интер обявиха и другото си ново попълнение - бразилският нападател Габриел Барбоса. До момента няма официална информация дали 19-годишният талант ще се присъедини в редиците на "нерадзурите" или ще остане като преотстъпен в Сантос.

Според италианските медии Интер ще даде 28 млн. евро за Габигол, като 10 млн. евро ще бъдат за футболиста, а останалите 18 млн. ерво - за клуба. Очаква се годишната заплата на футболиста да бъде в размер на 3,5 млн. евро.

Очаква се бразилецът да бъде на разположение на старши треньора на италианския гранд Франк де Бур също след квалификациите за световното през 2018 г.

Това лято миланският гранд се подсили още с Антонио Кандрева, Додо, Кристиан Ансалди, Марсело Брожович, Джанлука Капрари и Евер Банега.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки