Шеф в Барса се подиграва на Реал за липсата на гръмки трансфери

Направиха огромни инвестиции в играчи, които трудно ще се докажат на пейката, присмя се Робер Фернандес

Шеф в Барса се подиграва на Реал за липсата на гръмки трансфери

Дори по време на паузата за мачовете на национални отбори няма пауза във вечния спор между Реал Мадрид и Барселона. Техническият секретар на каталунците Робер Фернандес се погрижи страстите отново да се нажежат, като заяви, че Реал не са успели да привлекат големи имена това лято, защото скъпите им трансфери се превръщат в резерви на пейката в последните години.

През това лято Реал си върна само Алваро Мората от Ювентус за 30 млн. евро и дори остана на плюс на трансферния пазар след продажбите на Хесе, Черишев и Борха Майорал. Барселона от друга страна регистрира пасив от над 90 млн. евро след привличането на Андре Гомеш, Пако Алкасер, Самуел Умтити, Лука Дин, Яспер Силесен и Денис Суарес.

Според Робер Фернандес, големите играчи вече се притесняват да идат в Реал, защото има реална възможност да остават резерви.

„Европейските отбори не могат да правят инвестиции, защото правят големи инвестиции, които не играят. Те правят огромни инвестиции, а понякога е трудно да се докажеш на скамейката. Те имат играчи, които не играят, а струват много пари”, каза Фернандес пред
RAC1 без да назовава имена, но в Испания веднага посочиха конкретно Хамес Родригес като адресат на тези думи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки