Големия Сам дебютира с драматична победа (ВИДЕО)

„Трите лъва” се наложиха трудно с 1:0 над Словакия, Мартин Шкъртел бе изгонен

Големия Сам дебютира с драматична победа (ВИДЕО)

Англия победи драматично Словакия в двубой от група F  от световните квалификации. В герой за „трите лъва” се превърна Адам Лалана, който се разписа в петата минута на добавеното време за крайното 1:0. Това бе и официалният дебют на селекционера на англичаните Сам Алърдайс.

 

Освен това, Уейн Рууни изпревари Дейвид Бекъм и стана полевият играч с най-много мачове за националния отбор. 30-годишният футболист на Манчестър Юнайтед изигра своя 116-ти мач.

 

Домакините доиграха мача с 10 души, след като Мартин Шкъртел бе изгонен след два жълти картона в началото на второто полувреме. След този момент „трите лъва” доминираха на терена. Те отправиха общо 19 удара срещу нито един от страна на словаците.

 

В другия двубой от групата, който също започна от 19:00 ч., Литва и Словения завършиха при равенство, но резултатно – 2:2. Мачът се проведе във Вилнюс, а домакините могат горчиво да съжаляват за изпуснатата победа, защото водеха с 2:0. 

 

На стадиона в Търнава първото по-интересното положение се случи в 38-ата минута. Тогава Дуриш овладя в наказателното поле и пусна остър пас към Швенто, но подаването бе твърде силно и топката излезе в аут.

 

Англичаните отговори с удар на Стърлинг по земята, но топката профуча покрай дясната греда. Той получи от Хари Кейн в наказателното поле, футболистът на Сити се възползва от неразбирателство в защита и стреля, но мерникът му не бе точен.

 

В 57-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Мартин Шкъртел получи втори жълт картон. Футболистът на Бешикташ фаулира Хари Кейн, а след това го настъпи, докато бе на земята.

 

Адам Лалана стреля силно в 64-ата минута, когато Кейн му спря топката в наказателното поле, играчът на Ливърпул обаче би много неточно над вратата.

 

В 76-ата минута Лалана разтресе гредата след мощен удар с левия крак от границата на наказателното поле. След това топката попадна в Тио Уолкот, но той не успя да направи добавка.

 

Драмата бе пълна до самия край. В добавеното време беше отменен гол на "трите лъва". Тио Уолкът вкара топката, след като беше зад последния в защитата на словаците. Но при паса към него, топката първо се отклони от крака на защитник на домакините. 

 

В петата минута на 4-минутното добавено време Лалана получи в наказателното поле, обърна и шутира немого силно, но топката мина между краката на вратаря и хвърли в екстаз английските фенове. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки