1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата: Манолев и Бодуров все по-близо до "Армията"

Сензациите в пресата: Манолев и Бодуров все по-близо до "Армията"

И още: "Венци Христов отказал заплата от 25 000 долара", "Йорданеску на спешна среща с шефовете", "Ангелов и Желязков остават поне до зимата"

Сензациите в пресата: Манолев и Бодуров все по-близо до "Армията"

Сензациите в пресата от днес, понеделник, 5 септември 2016 година:

 

"24 часа": Манолев и Бодуров все по-близо до "Армията"

 

В сряда ЦСКА-София може да се сдобие в състава с двама доскорошни титуляри в националния отбор, научи „24 часа".

 

Това са поливалентният Станислав Манолев и защитникът Николай Бодуров. Те са свободни агенти. Манолев рита за последно в руския Кубан (Краснодар), с който изпадна от елита. В края на миналия месец пък Бодуров успя да се отърве от английския втородивизионен Фулъм. Договорът му бе разтрогнат по взаимно съгласие.

 

И Манолев, и Бодуров излязоха в чужбина от Литекс, когато собственик на клуба беше сегашният  бос  на ЦСКА-София Гриша Ганчев.

 

Има реален вариант те отново да се съберат при „червените" заедно с бизнесмена. Очаква се това да стане в сряда, когато затваря трансферният пазар у нас. Манолев бе пред договор с руския „Том", но в крайна сметка до споразумение не се стигна. Бодуров бе разтакаван от Фулъм, въпреки че бе ясно, че мениджърът Славиша Йоканович, който имаше кратък престой в Левски преди 3 г., няма да го използва. Това провали преминаването на българина   в   турския Касъмпаша.

 

"7 дни спорт": Венци Христов отказал заплата от 25 000 долара

 

Нападателят на Левски Венцислав Христов е отказал тлъст договор с руския Урал (Екатеринбург). Оттам са му предлагали по 25 000 долара на месец, което е значително над парите, които получава на "Герена" (около 5000 евро), но той не се е съгласил. 

 

Остават неясни мотивите му, тъй като футболистът вече е твърда резерва, а треньорът Люпко Петрович не крие желанието си за нов нападател.

 

"Меридиан мач": Йорданеску на спешна среща с шефовете

 

Въпреки че през миналата седмица ЦСКА-София привлече официално трима нови футболисти, треньорът на тима Едуард Йорданеску иска още попълнения. След прибирането на отбора от Тетевен синът на Ангел Иорданеску ще се види с шефовете на „червените", а основната им тема ще бъде селекцията при „червените".

 

Трансферите на нападателя Вилмар Джордан и халфовете Рубен Пинто и Руй Педро станаха по изричното желание на Иорданеску, но според него все още има позиции, на които иска да подсили отбора си, за да може да се бори с Лудогорец и Левски. 

 

В последните дни се появиха информации, че румънският наставник е готов да привлече нападател от родината си. Йорданеску има предвид и няколко имена за заздравяване на защитата. Треньорът ще сподели още от колко играчи се нуждае и след срещата му с шефовете процесът по привличането на някой от тях може да бъде завършен още тази седмица.

 

"Тема спорт": Ангелов и Желязков остават поне до зимата

 

Спортният директор Станислав Ангелов и главният мениджър Андрей Желязков почти сигурно ще запазят местата си 8 Левски до Нова година. Смяташе се, че те може да се разделят с постовете си, но е явно, че новият собственик Спас Русев няма да бърза с промените в спортно-техническия щаб.

 

Не така обаче стоят нещата с финансиста Константин Баждеков. Дори и да остане на "Герена", той повече няма да бъде изпълнителен директор. Русев съобщи, че ще обяви кой ще заеме този пост, когато бъде обявен и новият Управителен съвет.

 

От клуба се очаква да си тръгне Николай Илиев. В последните месеци той бе временен председател на УС на сините. Бившият футболист на Левски минава за един от приближените на Иво Тонев -два пъти влиза в ръководния орган по покана на вече бившия едьр акционер на "Герена".

 

Все още не е ясно в какъв състав ще бъде новият Управителен съвет на Левски. Предишният бе от 9 членове, но се очаква той да бъде намален.