Лудогорец ще се учи от ПСЖ и Арсенал

Яков Папарков и треньори от школата ще черпят опит от академиите на парижани и артилеристите

Лудогорец ще се учи от ПСЖ и Арсенал

Лудогорец ще се учи от ПСЖ и Арсенал в развитието на детско-юношеската си школа в Разград. Ръководството на шампионите ще използва визитите си на богаташите от Париж и артилеристите, за да се запознае отблизо с методиката на работа с подрастващите в двата клуба. Шефът на ДЮШ на орлите Яков Папарков ще има възможност да обмени информация с колегите си във франция и Англия. Той ще бъде част от делегацията на Лудогорец за пътуванията, тъй като ще е пряко ангажиран с формацията до 19 години, която ще играе в групите на младежката Шампионска лига, пише вестник "Тема спорт".

 

Академията на Арсенал е сред най-добрите на Острова и притежава една от най-силно развитите скаутски мрежи в световен мащаб. Именно артилеристите първи откриха таланти като Сеск фабрегас, Ектор Бейерин и други, а дори в полезрението на Арсен Венгер в юношеските си години е бил и Гарет Бейл. Очаква се представителите на Лудогорец, сред които да има и треньори от школата, да проведат среща с мениджъра на академията Андрис Джонкър, който има огромен опит в работата с млади играчи. Той е работил в две от топшколите в света -тази на Барселона и на Байерн Мюнхен. Преди да се присъедини към Арсенал през 2014-а, специалистът е бил част от Волфсбург.
 
В близките дни от Лудогорец трябва да обявят официално кога ще открият новата част от своята база в Разград. Очаква се това да стане до края на месеца. В момента по комплекса текат довършителни процедури и се планира пускането му в експлотация. Разширението на базата включва 4 игрища с естествено и 1 с изкуствено покритие, като всичките ще разполагат с осветление и дренаж, полигон за тренировка на вратари, тенис корт, нова сграда за съблекални и кабинети за треньорите от академията, както и възстановителен център. Инвестицията е в размер на 15 милиона лева.
 
Късно снощи мъжкият тим на Лудогорец игра контрола с дубъла си на базата в Разград. 
Челси с колосална оферта за нападател

Исак може да премине на "Стамфорд Бридж"

Челси обяви трансфера на Месиньо

За него клубът брои огромна сума на Палмейрас

Евертън привлече заместник на Амаду Онана

Отборът взе Тим Ироегбунам от Астън Вила

Нюкасъл преговаря с Евертън сделка за Калвърт-Люин

Все още обаче няма сключено споразумение

Ливърпул със сериозни мераци към италиански национал

"Червените" проявяват много сериозен интерес към Рикардо Калафиори

Лоши новини в лагера на Англия: Шоу пропусна тренировка на отбора

Причината за това е контузия

Челси брои 60 млн. за 17-годишен

Естевао е поредният голям талант на Палмейрас

Алехандро Гарначо ще играе на Копа Америка

Перлата на Юнайтед получи повиквателна

Ювентус със сериозни мераци към ас на Астън Вила

Дъглас Луис е попаднал в полезрението на торинци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки