1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Калоян Иванов с 5 точки и 7 борби при загуба на Тофаш

Калоян Иванов с 5 точки и 7 борби при загуба на Тофаш

Тофаш с втора загуба в контролите това лято, този път срещу Армани Милано

Калоян Иванов с 5 точки и 7 борби при загуба на Тофаш

 Калоян Иванов и Тофаш допуснаха втора поредна загуба в подготовката си за новия сезон. Българинът и колегите му претърпяха поражение от Армани Милано със 78:80 в контрола, която се проведе в Бормио. Преди два дни в Италия Тофаш сбърка срещу Кремона след 81:86.205-сантиметровото тежко крило остави срещу името си в статистиката срещу Армани Милано 5 точки, 7 борби и 3 асистенции.

От неговите съотборници Кадир Байрам наниза 16 точки. Раким Сандърс се разписа с 16 точки за участника в Евролигата и шампион в Серия А през 2015/2016. Рики Хикман и Крунослав Симон добавиха по 14.Калоян Иванов и Тофаш стартираха по-съсредоточено и в края на първата част поведоха с 21:18. През втория период двата отбора стояха равностойно на паркета, като на голямата почивка на таблото бе изписано 41:41.

След паузата турският тим увеличи оборотите и си осигури аванс от 11 точки, но Армани Милано не се предаде. В последната минута Юмит Сонкол все пак изведе Тофаш напред със 78:77, но тройка на Крунослав Симон в самия край на двубоя прати успеха в лагера на италианците.