1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Часове преди мача с Финландия в Косово не знаят на кои играчи ще могат да разчитат

Часове преди мача с Финландия в Косово не знаят на кои играчи ще могат да разчитат

Първият мач за Косово не се развива по най-добрия начин

Часове преди мача с Финландия в Косово не знаят на кои играчи ще могат да разчитат

 Само часове преди историческия първи официален мач на Косово в квалификациите за световното първеснтво през 2018 години старши треньорът на тима Алберт Буняки не знае кои от играчите му ще получат разрешение да участват в мача.

Цели шестима състезатели все още чакат да получат разрешение от ФИФА за това дали ще могат да вземат участие в срещата с финландците, тъй като от Световната футболна централа все още не са взели решение по случаите им.

Самир Уйкани, Албан Меха, Херолинд Шала, Милот Рашица, Амир Рахмани и Валон Бериша вече са записали мачове за други национални отбори. Правилникът на ФИФА не разрешава на един играч да играе за повече от една държава на ниво мъже, освен в случаи като този на Косово, когато се появява изцяло нова футболна федерация на картата.

Забавяне с документите на шестимата обаче е причина в лагера на косоварите все още да не знаят кои играчи ще попаднат в групата за двубоя. Уйкани, Меха, Шала, Рашица и Рахмани имат срещи за националния отбор на Албания, докато Бериша има 19 двубоя за тима на Норвегия.

Перпарим Хетемай, който е национал на Финландия, но е роден в Косово, няма да играе в тазвечершния мач, тъй като все още се колебае дали да продължи с екипа на скандинавската страна, или да започне да играе за родината си Косово. Срещата между Финландия и Косово ще се играе тази вечер от 21:45 в град Турку, а по трибуните се очакват между 3 и 5 хиляди косовски привърженици. Решение по казуса с футболистите на гостите се очаква непосредствено преди първия съдийски сигнал.