На север от Дунав: Национал на Румъния близо до „Армията”

Корнел Рапа е пред подпис с ЦСКА-София, чака се и нападател

На север от Дунав: Национал на Румъния близо до „Армията”

Румънският бранител Корнел Рапа е пред подпис с ЦСКА-София, пишат медиите в страната.

Според информацията, 26-годишният футболист, който това лято разтрогна със Стяуа (Букурещ), е силно желан от новия треньор на „армейците” Едуард Йорданеску и се очаква скоро да премине в Борисовата градина.

Самият Рапа e десен бек, но може да играе на всички позиции в защита и има 5 мача за националния отбор на страната си.

В момента той е оценяван на 700 000 евро, но ще излезе без пари на „червените”, защото от началото на месец юли е свободен агент.

Освен него на "Армията" се очаква да пристигне и нов централен нападател, след като националът Станислав Манолев вече се разбра с клуба.

Междувременно ЦСКА-София честити празника на всички българи чрез официалния си сайт:

Армейци,

Днес честваме 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Съединението се извършва след бунтове в различни градове на Източна Румелия, последвани от военен преврат на 6 септември 1885 година, подкрепен от българския княз Александър I и ръководен от майор Данаил Николаев.

На 6 септември рано сутринта войските разположени в околностите на Пловдив начело с майор Данаил Николаев и четата на Чардафон Велики влизат в Пловдив, обкръжават конака и арестуват Гаврил Кръстевич.

Румелийското правителство е свалено. Провъзгласява се Съединението на Южна и Северна България.

В Пловдив е образувано временно правителство начело с Георги Странски, което приема управлението на властта до пристигането на княз Александър I.

Провъзгласяването на Съединението се посреща с ентусиазъм от българския народ. Навсякъде се устройват народни събрания и манифестации в негова подкрепа.

Честит празник!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки