Франция така и не уцели на "стрелбището" в Минск (ВИДЕО)

"Петлите" направиха 0:0 с Беларус, Швеция и Холандия извъртяха 1:1 и България е лидер в групата

Франция така и не уцели на "стрелбището" в Минск (ВИДЕО)

Европейският вицешампион Франция направи куп пропуски и не успя да победи Беларус като гост на старта на световните квалификации в Група А, където е и българският национален отбор. В Минск звездите Погба, Жиру и Гризман се надпреварваха да изпускат след втората част и си останаха с 0:0.

„Петлите” владееха средата на терена, но както и в повечето мачове на Евро 2016, имаха трудности при създаването на чисти голови положения. Играта на французите нямаше нищо общо с тази, която им донесе класен успех с 3:1 над Италия в контрола.

Най-доброто положение за гол преди почивката се откри пред домакините. Тимофей Калачев центрира отлично отдясно зад защитата, Манданда увисна, но Сигневич не успя с глава да прати в опразнената мрежа.

Чак в 33-ата минута Гризман центрира отляво, а Жиру не успя да насочи добре с глава и се стигна само до корнер.

Беларус започна втората част в половината на именития съперник, който отвърна с хубав пас на Гризман към Жиру, ала нападателят на Арсенал стреля встрани.

Пайе замени неефективния Марсиал, а Гризман накара вратаря Горбунов да отразява прецизния му изстрел от пряк свободен удар. При следващия корнер Жиру скочи най-високо и удари напречната греда, а топката излезе в аут.

Варан бе много близо с амбициозен далечен удар, а Горбунов парира и удар на Курзава с глава след центриране на Пайе. Антоан Гризман опита да вкара ювелирен гол с петичка, обаче стражът внимаваше и пак спаси.

Най-непростимият пропуск беше дело на най-скъпия футболист в света. Горбунов изби и Погба имаше наглед лесна задача да добави в мрежата, но халфът на Манчестър Юнайтед подходи надменно и стреля неточно.

Жиру вбеси Дешан с опит да прехвърли вратаря, когато около него имаше много съотборници, които чакаха подаване. В 84-ата минута Гризман и Гамейро излязоха двама на един в атака и отново успяха да объркат нещата.

Другият мач в нашата група също завърши наравно. Холандия доминираше, но се оказа изоставащ и стигна само до 1:1 срещу Швеция като гост. Шведите вече са без талисмана си през последното десетилетие Златан Ибрахимович.

Маркус Берг даде преднина на шведите в края на първата част с много красиво попадение, но халфът на Галатасарай Уесли Снайдер изравни в средата на второто полувреме.

Винсент Янсен и Баст Дост пропуснаха да донесат успеха на „лалетата” в края.

Така изненадващо България води в групата с три точки след драмата с 4:3 над Люксембург. Франция, Холандия, Швеция и Беларус имат по точката, а люксембургците останаха без точки, въпреки че ни вкараха три гола.

СП Квалификации, Европа 2018, Група A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 България 1 1 0 0 1 3
2 Холандия 1 0 1 0 0 1
2 Швеция 1 0 1 0 0 1
4 Беларус 1 0 1 0 0 1
4 Франция 1 0 1 0 0 1
6 Люксембург 1 0 0 1 -1 0

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки