Левски се разбра с Мъри Стоилов

Съвсем скоро сините ще обявят Мъри като следващ треньор, без да се уточнява от коя дата ще стане официалното наз­начение

Левски се разбра с Мъри Стоилов

Станимир Стои­лов се е разбрал с новото ръковод­ство на Левски за връщане на „Гере­на". Принципното съгласие е постиг­нато. Съвсем скоро сините ще обявят Мъри като следващ треньор, без да се уточнява от коя дата ще стане официалното наз­начение, пише „Тема спорт”.

Стоилов има договор за още година в Астана. Новите шефове на сините са постиг­нали съгласие с казахстанските си ко­леги, а и самият Мъри се е разбрал с тях, че може да бъ­де обявен като ге­нерален мениджър на Левски или някак­ва друга длъжност по съвместяване от разстояние. В следващите месеци ще се търси как най-безболезнено за трите страни - Левски-Астана-Стоилов, да стане преминаването на специалиста в Левски и като треньор. Специа­листът ще получи сериозна неустойка при уволнение, но трябва той или следващият му клуб да платят на Астана, ако сам ис­ка да напусне.

Докато ситуацията претър­пи развитие, началниците от „Герена" ще трябва да се прена­стройват към дългия списък с условия, които Мъри е поста­вил.

Новият собственик на сините Спас Русев няма да връща в клуба Наско Сираков. Голмайс­тор №1 бе гласен да заеме пре­зидентски пост, но след това босът е бил разубеден и е оста­вил настрана този вариант.

Това означава, че Стоилов ще притежава цялата спорт­но-техническа власт. Станис­лав Ангелов бе един от любимците на Мъри, въпреки че по не­гово време напусна по посока Енерги Котбус. Пелето ще ос­тане на „Герена" вероятно в школата.

Най-голям радетел за връща­нето на Наско и Мъри на стади­он "Георги Аспарухов" бе бивши­ят председател на Управител­ния съвет на Левски Георги Марков. Той няколко пъти под­черта, че е предложил този ва­риант на Спас Русев и му е ка­зал, че по-добри от тях няма да намери.

Очаква се през тази седмица новият собственик на клуба да определи състава на Управи­телния съвет, както и кой да бъде изпълнителен директор. В момента този пост заема фи­нансистът Константин Баждеков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки