Стоичков представи Барса на Ню Йорк

Сред гостите беше и Раул Гонсалес, Камата разкри за нов футболен празник в България

Стоичков представи Барса на Ню Йорк

Христо Стоичков официално представи „Барселона“ на американската аудитория. Посланикът на каталунците по света участва в две церемонии в Ню Йорк – първо откри офиса на каталунците в Манхатън, а след това и детска академия в Бруклин. Неизменно до него беше Роналдиньо, друг кавалер на „Златната топка“ с екипа на „Барса“.

 

По този начин петкратният европейски шампион иска още повече да популяризира марката си в Съединените щати. А Стоичков е едно от най-популярните лица в испаноезичната част на страната заради коментарите си в телевизионния гигант „Унивижън“.

 

Непрекъснато до българската мегазвезда беше и президентът на „Барса“ Жозеп Мария Бартомеу. Пред препълнената зала бизнесменът разказа как клубът е намерил Стоичков в ЦСКА и го е направил най-добрия футболист в Европа. През януари шефът на „Барса“ се обади да покани Камата на церемонията за „Златната топка“, на която за пети път бе коронясан Лионел Меси. В частния самолет на каталунците аржентинският и българският идол седяха един до друг.

 

Специален гост на церемонията беше и… Раул Гонсалес. Символът на „Реал“ (Мадрид), един от най-великите нападатели на „Белия балет“, дойде по покана на каталунците. А Стоичков каза: „Виждате ли? На терена може да сме били големи съперници, но винаги сме се уважавали. Сред най-добрите ми приятели освен Раул е и Иван Саморано. Ние всички сме посланици на Цар Футбол по света.“

 

На откриването на академията пристигна и Дон Гарбър, най-влиятелният човек на сокъра в Щатите. Комисионерът на Мейджърлигата уреди договора на Стоичков с „Чикаго Файър“ в началото на века. Заедно с Камата и Роналдиньо той призова децата от Бруклин да спортуват и да се опитват да подражават на идолите си. „Готови сме отново да приемем световно първенство, както през 1994 г., когато Христо беше голямата звезда – каза Гарбър по микрофона. – Ще кандидатстваме или за 2026-а, или за 2030 година. Благодарение на телевизионното покритие американската лига стана популярна по целия свят, а Стоичков е един от най-важните й посланици чрез своя канал „Унивижън“.

 

Мегазвездата не спираше да разказва и за юбилея си на 20 май. Изненадващо Стоичков разкри част от тайна. „Благодаря на всички мои над 40 хиляди приятели, които дойдоха на „Васил Левски“, и стояхме заедно под проливния дъжд – рече Камата. – Този ден показа, че българският народ обича футбола и заслужава да вижда най-големите звезди. Много е вероятно скоро отново да има подобен празник за България.“

Манчестър Юнайтед все още има силен интерес към Зиркзее

Според източника мениджърът на „червените дяволи“ смята трансфера на 23-годишния нидерландец за приоритет

Рафаел Варан вече е в Комо, близо е до подпис с местния тим

Французинът ще излезе без пари на тима

Официално: Аталанта привлече в редиците си Бен Годфри

Трансферната сума по неговия трансфер не бе обявена

Италия ще излезе с прекроена защита в 1/8-финала срещу Швейцария

Вижте подробности

Байерн ще направи последен опит за Палиня

Отборът от Мюнхен иска халфа на Фулъм на всяка цена

Интер и ПСЖ с най-много футболисти на елиминациите на Евро 2024

Вижте подробности

Спалети показа скромност, печели милиони и носи часовник за едва 300 евро

Това е голяма изненада

Галатасарай откупи правата на Хаким Зиеш от Челси

Той вече е собственост на турския колос

Якин: Готови сме за Италия! Вече сме си написали домашното

Селекционерът на Швейцария се надява на успех срещу "Скуадрата"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки