Мечтан дебют за Георги Андонов в първия елитен мач на "Трейс Арена" (ВИДЕО)

Верея разби Монтана с 3:0 на обновения си стадион и има само победи без допуснат гол като домакин през сезона

Мечтан дебют за Георги Андонов в първия елитен мач на "Трейс Арена" (ВИДЕО)

Георги Андонов направи мечтан дебют с два гола и асистенция при най-голямата победа на новака Верея досега в елита – 3:0 над Монтана в първия мач на „Трейс Арена” в Първа професионална лига. Така домакините от Стара Загора отпразнуваха по най-добрия начин завръщането в своя дом. В мача имаше и две дузпи, но докато Георги Андонов вкара тази за Верея в 40-ата минута, то резервата Петър Атанасов изпусна тази за гостите в началото на втората част.

Отборът на Александър Томаш вече има 10 точки и се изравни в класирането с третия ЦСКА и 4-ия Черно море, които са със същия актив и мач по-малко. Старозагорци имат само победи без допуснат гол в трите си домакинства до момента. Монтана записа пета поредна загуба и остава на дъното само с точка.

Верея беше по-дейният отбор през първата част и от самото начало си личеше идеята някой от бързите нападатели да бъде изведен зад защитата с пас от дълбочина.

За първи път тази стратегия сработи в 11-ата минута, когато Педро Еуженио тръгна на скорост отдясно и продължи по същия фланг за Момчил Цветанов, който изскочи сам срещу вратаря и фалцира с левия крак към далечния долен ъгъл, но топката срещна лявата греда и се върна към терена, не позволявайки на Георги Андонов да направи добавка.

В 32-ата минута тази тактика доведе до гол. Георги Андонов копна над защитата, а Полюткин изпусна Илиян Йорданов, който напредна сам срещу вратаря и с десния крак вкара под дясната ръка на Ивайло Василев в близкия ъгъл за 1:0.

Монтана можеше да изравни веднага с първото си положение в мача, но Маркиньос не може да уцели от въздуха центрирането на гръцкия ляв бек Контохристос, въпреки че бе оставен напълно сам на дузпата. Малко след това Маркиньос се удари глава в глава с Илия Мунин и доигра първата част с превързана глава.

Амаду Сукуна комично пропиля шанс очи в очи с вратаря, като падна върху топката след хубавия пас на Георги Андонов по земя, изправи се все пак и би право във вратаря.

Минута по-късно Георги Ангелов получи на скорост в наказателното поле и бе спънат от бившия си съотборник и капитан на Монтана днес Иван Михов – дузпа с жълт картон. Георги Андонов мощно прати в десния ъгъл и вкара първия си гол с екипа на Верея след само 40 минути игра.

Стевица Кузмановски направи две смени на почивката. Маркиньос бе пратен на прегледи в болница, Атанас Илиев също бе изваден, а на терена се появиха Стивън Петков и Петър Атанасов.

Гостите живнаха в началото на втората част и Фернандо фалцово стреля от фаул опасно над целта, а в следващата минута Контохристос се включи на скорост в наказателното поле и бе спънат от Момчил Цветанов за втора дузпа в мача.

Петър Атанасов се нае да бие от 11-те метра, стреля в долния ляв ъгъл, но без сила, Иван Караджов позна ъгъла и закова топката с една ръка пред голлинията, после я лови с широка усмивка в 51-ата минута.

Пак Караджов бе на високо ниво и спаси един на един срещу Андреас Васев на втора греда след много умно подаване на Шоко.

Пропуснатата дузпа и минаващите минути спряха устрема на Монтана и точно в средата на втората част Педро Еуженио проби отдясно, за да центрира по конец по земя на втора греда за Георги Андонов, който на празна врата вкара втория си гол в мача – 3:0.

До края мачът стана домакините се забавляваха и резервата Методи Костов не успя да засече центриране на Илиян Йорданов, а вратарят на гостите отрази фалцов шут на Педро Еуженио.

В следващия кръг на 16 септември /петък/ Верея гостува на Локо (Пд), а Монтана в същия ден приема Нефтохимик.

Първа Професионална Лига

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Дунав 5 4 1 0 8:1 7 13
2 0 Левски 5 3 2 0 11:2 9 11
3 -1 ФК Верея 6 3 1 2 5:5 0 10
4 0 Черно Море 5 3 1 1 8:6 2 10
5 1 ЦСКА 5 3 1 1 10:3 7 10
6 1 Берое 4 3 0 1 4:2 2 9
7 1 Лудогорец 4 2 1 1 8:4 4 7
8 0 Ботев Пд 5 2 1 2 7:9 -2 7
9 0 Локо Пд 5 1 3 1 8:7 1 6
10 0 Пирин 5 1 1 3 4:7 -3 4
11 0 Нефтохимик 1962 Бургас 5 1 1 3 4:9 -5 4
12 0 Славия 5 1 0 4 5:12 -7 3
13 0 Горна Оряховица 5 0 2 3 3:8

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки