1. Novsport
  2. Лудогорец
  3. Отборът на Лудогорец до 19 г. също се готви за Шампионска лига

Отборът на Лудогорец до 19 г. също се готви за Шампионска лига

Първото участие бе кошмарно с голова разлика 0:27 срещу Реал Мадрид, Ливърпул и Базел

Отборът на Лудогорец до 19 г. също се готви за Шампионска лига

Успоредно с мъжкия отбор на Лудогорец, мачовете си в Шампионската лига започват и юношите на „орлите". Както преди две години, се­га отборът до 19 го­дини на разградчани ще играе със същите тимове, с които ще премерят сили и мъ­жете - ПСЖ, Арсе­нал и Базел. Всеки средностатистически човек осъзнава, че тези три школи са сред най-добрите в света. Общите им бюджети със сигур­ност са по-големи от тези на цялата ни Първа лига, а в със­тавите им, които ще излязат срещу мал­ките „орли", има на­истина изключител­но класни футболис­ти.

От академия­та на първия съпер­ник на Лудогорец - Базел, през послед­ните години са из­лезли играчи като Иван Ракитич, Гранит Джака, Александер Фрай, Джердан Шакири, Хакан Якин, Гьокхан Инлер, Брил Емболо, Марко Щрелер...

Но като говорим за школи, съвсем друг свят са тези на ПСЖ и Арсенал. Срещу Лудогорец за пари­жани ще играе Нанитамо Иконе. На пове­чето хора това име може и да не говори нищо. Но той блесна в лятната контрола на мъжкия състав на ПСЖ срещу евро­пейския шампион Ре­ал Мадрид. Тя завър­ши 3:1 за парижани, а Иконе отбеляза първия гол след про­бив като на великия Марадона. Там е и Жан-Кевин Аугустин. Голям талант, който е картотекиран и при мъжете. Що се от­нася до Иконе, той игра и на Евро 2015 до 17 г. в Бълга­рия. Там негов съот­борник бе крилото на Арсенал Джеф Рене-Аделаид. Както е известно, именно „петлите" спечелиха първенството.

Що се отнася до селекцията на Юри Васев, то той ще из­ползва десет от фут­болистите, които играха при предишното участие на малките „орли". Това се отнася за Денислав Алек­сандров, Васил Симеонов, Мехмед Мех­мед, Томас Цветков, Светослав Ковачев, Сердер Юсуфов, Юнуз Юнуз, Еге Реват, Иван Великов и Мартин Милков. Те играха в мачовете, в които разградчани допуснаха 6 загуби с голова разлика 0:27.

„Тогава повечето момчета бяха по-мал­ки от въпросната въз­раст, докато сега ве­че са натрупали опит и дори са записали мачове в мъжкия футбол", коментира пред „Меридиан Мач" тре­ньорът Васев. „Ние нямаме поставена цел. Но искаме да се представим достойно и най-важното - да иг­раем без страх. Не отиваме на екскурзия. Ще си све­рим часовниците с едни от най-добрите школи в света. Тази на Лудогорец работи усилено вече над 4 години и определено се развива във възхо­дяща линия. Няма какво да губим в Младежката лига", добави още специалистът.

Той може да раз­чита и на осем мом­чета, набор'99, които са станали шампио­ни до 17 години през миналия сезон. Това са Любомир Караниколов, Димитър Или­ев, Светослав Пет­ров, Тони Иванов, Ерол Дост, Еге Ре­ват, Венцислав Сла­вов и Мартин Мил­ков.

Иначе от остана­лите, за първия от­бор в „А" група са иг­рали Светослав Ко­вачев, Денислав Александров и Ивайло Климентов. Спо­ред специалистите голямо бъдеще очак­ва и вратарят Дани­ел Наумов.

Домакинските ма­чове срещу ПСЖ, Арсенал и Базел ще се играят отново на „Георги Аспарухов". Така беше и преди 2 години, когато за двубоите с Реал Мадрид и Ливърпул се събра рекордна за Младежката лига публика.

Важно е да се от­бележи, че в тазго­дишното издание на турнира се класира и Левски. „Сините" загубиха финала от Литекс, но след като УЕФА не допусна ловчанлии в турнира, Левски стана нашият представител. Те ще срещнат турския Ал-тънорду, а срещите са на 28 септември и 19 октомври.

Така Левски е от квотата на първенци­те по страни, докато Лудогорец е от кво­тата на участниците в Шампионската ли­га. Продължилите напред от двата по­тока, ще се срещнат помежду си в след­ващата фаза на тур­нира.

Лудогорец извади двама българи от състава за Лига Европа

Вижте и кои са избраните от Захари Сираков футболисти

Захари Сираков: Червеният картон усложни ситуацията (ВИДЕО)

Почивка в Лудогорец в паузата

АЕК предпочете стрелец на Челси пред Квадво Дуа от Лудогорец

Давид Датро Фофана се очаква да акостира в атинския тим

Захари Сираков за успеха над Левски: Перфектна работа от момчетата!

"Имаше умора", обяви треньорът на Лудогорец

Кайо Видал: Ние сме големи бойци!

Героят срещу Левски бе много щастлив след гола си

Дерменджиев: Играхме добър футбол, шансовете остават 50:50

Треньорът на "орлите" остана доволен от победата

Голям удар за Лудогорец! Текпетей е счупил крак

Ганаецът е с тежка контузия от мача с Карабах

Сон: Точно от такъв мач се нуждаехме!

Бранителят на Лудогорец остана доволен от своето представяне

Дерменджиев: В програма максимум сме, нещата вървят по план

Треньорът на Лудогорец остана доволен от представянето на отбора срещу Арда