Левски вгорчи юбилея на Нефтохимик и се изкачи на върха в класирането (ВИДЕО+СНИМКИ)

Прохазка ознаменува своя стотен мач с екипа на "сините" с два гола от дузпа

Левски вгорчи юбилея на Нефтохимик и се изкачи на върха в класирането (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски вгорчи юбилейния мач номер 400 на Нефтохимик в елита, като с два гола на Роман Прохазка се наложи при гостуването на ст. „Лазур”.

Капитанът на "сините" в този мач Роман Прохазка, който изигра своя мач номер 100 за столичани, реши мача в полза на своя тим с два точни удара от бялата точка (23`, 90+3`), а голът за домакините бе дело на Иван Вълчанов.

Във 2-ата минута на двубоя Живко Петков бе изведен в предни позиции, навлезе в наказателното поле на гостите, но след съприкосновение с Александър Александров падна на земята. Главният рефер обаче прецени, че няма дузпа и не санкционира Левски с 11-метров наказателен удар.

Последваха равностойни минути на ст. „Лазур”, които бяха наситени с напрежение и единоборства.

В 23-ата минута след удар на футболист на гостите вратарят на Нефтохимик успя да избие с усилие.

Георги Костадинов стигна първи до топката, а Ранджелович извърши нарушение срещу него, за което реферът даде дузпа за „сините”, която капитанът Прохазка изпълни точно в своя мач номер 100 с екипа на Левски.

Божидар Краев нямаше късмет няколко минути по-късно, когато след негов удар извън пеналта топката премина близо до страничния стълб.

Добър старт на Нефтохимик след почивката даде своя резултат в 53-ата, когато Иван Вълчанов с далечен изстрел огорчи Йоргачевич, а при удара му имаше и рикошет в тялото на Александър Александров, който излъга стража на Левски.

Дебют за Левски направи Илиян Мицански, влизайки в 69-ата минута на мястото на Георги Костадинов.

В добавеното време при центриране в полето на домакините Костадин Велков игра с ръка в наказателното поле и главният рефер веднага отсъди нова дузпа.

Прохазка отново се нагърби с тежката задача да реши всичко в мача, но с точен удар реализира и втората дузпа и донесе трите точки на Левски в юбилейния си мач с екипа на столичани.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки