Сензациите в пресата: Левски пита фенове за трансфера на Бандата

Дани Златков титуляр, 17-годишен пред дебют за Ботев (Пд); Двама глобени, нов треньор на старшата; Иван Цветков готов за игра през октомври; Румънски медии щурмуват „Лудогорец Арена” и още…

Сензациите в пресата: Левски пита фенове за трансфера на Бандата

Сензациите в пресата днес, неделя, 11 септември 2016 година:

„Тема спорт”: Левски пита фенове за трансфера на Бандата
Ръководството на Левски е провело допитване до част от фенските организации за евентуален трансфер на Иван Бандаловски. Играчът е желан от Люпко Петрович и щаба му. Сделката обаче се бави, защото на Терена" не са сигурни как ще бъде приет десният бек от запалянковците. Причината е, че юношата на сините през 2010 година премина в ЦСКА, а след това дори носи капитанската лента на армейците. Именно заради престоя на Бандаловски при червените и някои негови реплики от онзи период шефовете на Левски се притесняват, че той няма да бъде приет добре от част от феновете. В момента 29-годишният футболист е свободен агент, след като за последно носи екипа на Партизан. Бандаловски напусна клуба от Белград, след като бе в конфликт с треньора Иван Томич, който малко след това бе уволнен. Левски се обърна към Бандаловски, след като не успя да си осигури услугите на Станислав Манолев. Последният води преговори със сините, но в крайна сметка прие предложението на ЦСКА. В началото на следващата седмица ще стане ясно дали Левски ще привлече Иван Бандаловски. Ако сините се откажат от него, ще насочат усилията си към взимането на друг футболист на този пост. Треньорът на столичани Люпко Петрович иска да подсили дясната зона на отбраната, защото разполага за нея единствено със Сашо Александров.

„Тема спорт”: Куп румънски медии щурмуват „Лудогорец Арена”

Поне половин дузина румънски медии ще пътуват до Разград за мача Дунав - ЦСКА. Колегите от северната ни съседка искат да видят първия мач на Еди Йорданеску като треньор на армейците в гостуване и ще се възползват от малкото разстояние до Делиормана. Свои екипи вече са подготвили няколко медии, които ще търсят за интервю както Йорданеску, така и кондиционния спец Томас Нойберт, който работи дълго време в Румъния. ЦСКА го привлече от Стяуа през това лято. Румънските колеги вече са запознати и с Дунав Русе. Драконите играха контрола преди седмица срещу гранда Динамо Букурещ, като загубиха с 2:3 в столицата, но оставиха доста добри впечатления с представянето си.

„Тема спорт”: Златков излиза титуляр, 17-годишен пред дебют
Даниел Златков иде излезе титуляр в състава на Ботев в гостуването му на Пирин в Благоевград в мача от шестия кръг на А група. Сърцатият бранител се върна в състава на канарчетата и на него ще се разчита много да подсили защитата и да повдигне духа на отбора. Златков, който през миналата кампания бе част от жълто-черните, започна сезона в Черно море, но си тръгна от „Тича" през седмицата. Старши треньорът на жълто-черните Николай Киров повика в групата за мача и 17-го-дишния нападател Иван Кирев, който все още няма официален мач в професионалния футбол. Той е роден на 12 декември 1998 година, висок е 169 сантиметра, силният му крак е десният. Въпреки проблемите през последните две седмици с изгонването от феновете на новоназначения треньор Николай Митов и напускането на собствениците Румен Чандъров и Георги Самуилов футболистите на Ботев са амбицирани да победят Пирин и да се реабилитират пред привържениците си за неубедителните си игри от началото на кампанията.

„Тема спорт”: Иван Цветков готов за игра през октомври

Треньорът на Пирин Благоевград Стефан Генов получи и добри новини на последната тренировка преди мача с Ботев Пловдив. В нея на пълни натоварвания се готви Иван Цветков. Ветеранът, който реши да се върне на терена след пауза от една година (последният му клуб бе Ботев Пд), взе участие и в двустранната игра. Болките в коляното му вече са напълно отшумели. В Пирин очакват Цветков да бъде напълно готов за игра след паузата в първенството заради световните квалификации в началото на октомври. Дотогава на орлетата им предстоят четири шампионатни двубоя - днешния срещу Ботев Пловдив, Левски (гостуване на 17 септември), Монтана (домакинство на 23 септември) и Локо Пд (гостуване на 30 септември). Между тях има 1/16-финал за Купата на България на втородивизионния Спартак Плевен (най-вероятно ще е на 20 или 21 септември). Най-вероятно Иван Цветков ще бъде на разположение на Стефан Генов за двубоя срещу Лудогорец, който е на 14 октомври на стадион "Христо Ботев".

„Тема спорт”: Двама глобени, нов треньор на старшата в Ботев Пловдив

Халфът Яя Меледже и нападателят Даниел Кутев са първите двама, които бяха глобени по новия вътрешен правилник в Ботев Пловдив. Те го отнесоха заради закъснение за тренировка. Освен за подобно провинение треньорът Николай Киров ще налага санкции и заради включен мобилен телефон в съблекалнята, несериозно отношение към тренировъчния процес, нарушаване на режима и посещаване на заведения след 23:00 часа, глупави картони и отсъствия без основателна причина от мероприятия. Георги Андонов ще води Ботев в днешното гостуване на Нефтохимик в Елитната юношеска група до 19 години. Причината е, че Иван Кочев - човекът, който водеше този набор, е ангажиран вече изцяло с първия отбор. Помощник на Андонов пък ще бъде Трифон Пачев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки