Сензациите в пресата: Левски се отказа от Бандаловски, Люпко се чуди за Виктор Генев

Играчите на ЦСКА може да бъдат съблечени от феновете; Йорданеску крещи на футболистите; Премии в Нефтохимик за загубата от Левски и още…

Сензациите в пресата: Левски се отказа от Бандаловски, Люпко се чуди за Виктор Генев

Сензациите в пресата днес, вторник, 13 септември 2016 година:

"Тема Спорт": Левски се отказа от Иван Бандаловски

Десният бек Иван Бандаловски е отпаднал от селекционните планове на Левски, разбра "Тема Спорт". 29-годишният футболист бе цел на "сините" и в последните десетина дни ръководството водеше преговори за привличането му. Наскоро обаче разговорите са били преустановени и няма да бъдат подновени повече. На този етап е ясно, че мнението на феновете за играча, който в етап от кариерата си бе в ЦСКА и се изказваше доста остро срещу родния си клуб, не е повлияло сериозно върху решението на клуба да се откаже от услугите му. В момента Бандаловски е свободен агент, след като прекрати договора си с Партизан. "Тема Спорт" научи, че в началото на месеца от "Герена" му е била предложена заплата от 15 хиляди евро. Впоследствие обаче шефовете са оттеглили офертата си. По-всяка вероятност окончателното решение е било взето от най-висшето ръководство и не са искани становищата на спортния директор Станислав Ангелов и треньора Люпко Петрович. Така още едно от имената в списъка на носителя на КЕШ с Цървена звезда за нов десен защитник отпада. Преди да се откажат от опцията с Бандаловски, "сините" удариха на камък в привличането на Станислав Манолев. По-късно благоевградчанинът се съгласи да подпише с вечния съперник на ЦСКА. В момента Люпко Петрович разполага само с един типичен десен бек в лицето на Сашо Александров. Алвеша обаче не отговаря на изискванията му, а и според специалиста не разполага с нужната класа. В последния кръг от Първа лига на този пост действаше Роман Прохазка, но това бе заради отсъствието на Минев, което наложи Сашо да играе като ляв бек. В зоната отдясно на защитата Люпко пробва през сезона и новото попълнение Симон Сандберг, но шведът не задоволи с представянето си и показа, че не е добра опция.

"Меридиан мач": Йорданеску крещи на играчите на ЦСКА-София

Наглед спокойният и умерен Едуард Йорданеску е бил доведен до нервна криза от загубата и най-вече от слабата игра на ЦСКА-София в Разград. След последния съдийски сигнал на мача с Дунав младият румънец затвори футболистите си в съблекалнята за гости и им крещя непрекъснато в продължение на няколко минути, чу „Меридиан Мач". Крясъците на Йорданеску огласяха утихналия стадион „Лудогорец Арена" и смутиха и служителите на клуба, които кротко чакаха заминаването на двата отбора. Според запознати, Еди Йорданеску напълно е загубил самоконтрол и едва е бил удържан от помощниците си. Румънецът е побеснял на играчите, че с бездушната си игра ще му съсипят репутацията, което ще се отрази много зле на стартиращата му кариера. Още след пристигането си в България Йорданеску-младши призна, че е поискал съвет легендарния си баща Ангел дали да приеме офертата на ЦСКА-София. Генерала му е казал, че предложението крие възможности и рискове, но синът му трябва да е наясно, че провал в България ще е сериозен удар по амбициите му.

"Меридиан мач": Люпко се чуди за договор на нов

Голяма дилема има пред треньора на Левски Люпко Петрович. Сърбинът в момента се чуди дали да поиска от ръководството да предложи договор на трениращия с тима му Виктор Генев. Централният защитник се завърна на „Герена" преди няколко седмици, за да поддържа форма с отбора. Оттогава Генев показа добри изяви, които бяха затвърдени и в контролата с Локо (Сф). След срещата Люпко Петрович обяви, че харесва качествата на „синия" юноша, който бе безгрешен на стадиона в „Надежда". Договор с тима получи Галин Иванов, който в интерес на истината направи много по-слаб мач от Генев. Въпреки това, централният защитник все още не е парафирал с клуба. Причината за това е, че в момента на тази позиция Петрович има доста опции. Титулярна двойка са Димитър Пиргов и Александър Александров, а първа резерва е Симон Сандберг. Близо до завръщане в първия тим е и контузеният Сърджан Лукин, а за зимната подготовка след няколко месеца се очаква след повече от година отсъствие към състава да се присъедини и Деян Иванов. Това ще направи цели 5 опции пред треньора и точно затова от „Герена" не са уверени дали Генев им трябва, макар качествата му да са добри. Люпко Петрович продължава доста повече да настоява за привличането на десен бек, като опция номер 1 е Иван Бандаловски. С този трансфер обаче се действа внимателно с оглед на „червеното" минало на бранителя и скандалите, които го съпътстваха в доста периоди от кариерата му.

„24 часа”: Феновете на ЦСКА готвят линч за играчите

Играчите на ЦСКА може да бъдат съблечени, ако допуснат поредния си слаб резултат при домакинството на „Черно море". Това се отнася до повечето нови попълнения, които срещу „Дунав" само разходиха екипа и записаха поредната си загуба в първенството с 0:2. Особен дразнител в следващия кръг е, че варненци се водят от легендата на „Левски" и доскорошен директор на „сините" Георги Иванов-Гонзо. При евентуално дори и равенство могат да се очакват доста тежки минути за футболистите. Феновете са категорични, че в  момента единствената вина е у играчите, след като всичко за първи път от години им е платено и те трябва да мислят единствено за футбол. При загубата от „Дунав" ЦСКА е отправил само четири точни удара във вратата на символичните домакини, докато те имат цели 5 и два гола. Това въобще не говори за някаква класа от страна на гостите, а напротив. ЦСКА за сметка на това има предимство при ударите извън вратата и корнерите. Нито веднъж играч на гостите не е попадал в засада, което означава, че отпред положението е доста зле. До момента „червените" нямаха и един сериозен мач срещу някой от лидерите в първенството, а вместо това допуснаха втори пореден гаф срещу новак в елита след този срещу „Верея". От новите попълнения, които бяха взети на пожар преди мача в Разград, като титуляр започна единствено Станислав Манолев. 

„Тема спорт”: Зелените се допитали до Иван Иванов за Базел

Футболист номер 1 на България за 2013 година Иван Иванов е помогнал на Лудогорец в разузнаването на Базел, разбра "Тема Спорт". 28-годишният защитник е дал информация за актуалното състояние на швейцарския шампион на зелените. Това е станало по време на лагер-сбора на националния тим преди световната квалификация с Люксембург (4:3), играна миналата седмица. В дните преди срещата Иванов е имал разговор с двама от националите на Лудогорец - Владислав Стоянов и Светослав Дяков. В него той им е обяснил, че червено-сините са вдигнали много сериозно нивото си и ще гонят участие на 1/8-финалите на Шампионската лига през този сезон. Това може би е най-добрият отбор на Базел в последните 15 години, обявил настоящият защитник на Панатинайкос пред Стоянов и Дяков. Иванов бе част от швейцарския  първенец от  август 2013 година до януари 2016. В първите месеци от престоя си той бе твърд титуляр за тима, но получи тежка контузия в коляното в началото на 2014-а, която го извади от терена за две години и доведе до раздялата му с клуба.

"Труд": Премии в Нефтохимик за загубата от Левски
Ръководството на Нефтохимик е взело решение да възнагради финансово играчите на тима за добрата им игра в двубоя с Левски от петия кръг на Първа лига. „Зелените“ отстъпиха злощастно пред 26-кратните шампиони с 1:2 на „Лазур“ след гол от дузпа на Роман Прохазка в последната минута. Въпреки поражението, възпитаниците на Димчо Ненов ще получат премия в размер на 1000 лева. Бонусът за победа над „сините“ е бил 4 пъти по-голям. Високи премии ще има и за следващия двубой на бургаския тим от Първа лига. За визитата на Монтана се предвижда играчите да вземат по 2000 лева за краен успех. В същото време стана ясно, че фенът на Нефтохимик Манол Петров е загубил работата си като охранител в бургаски мол вследствие хулиганската проява срещу журналистката Стиляна Божидарова. Репортерката бе нападната и удряна от привърженика на тренировка на „зелените“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки