Меси извън идеалния тим на Шампионската лига

Ибрахимович води атаката, треньор е сър Алекс

Меси извън идеалния тим на Шампионската лига

Като лидер на „Барселона“ Лионел Меси спечели 4 пъти Шампионската лига. Но все още не може да попадне в идеалния отбор по брой изиграни мачове.

Вратар на този тим е Икер Касияс, който има 159 мача за „Реал“ и „Порто“. Испанецът два пъти стана еврошампион с „кралете“, а сега пази вратата на „драконите“. Защитата започва с англичанина Гари Невил (109 двубоя за „Манчестър Юнайтед“ и две титли). Там е и легендата на „Милан“ Паоло Малдини със същия брой мачове.

Италианецът е и най-старият с гол във финал на Шампионската лига – на 36 години и 333 дни вкара срещу „Ливърпул“ през 2005-а. Третият защитник е Карлес Пуйол, изиграл 115 срещи за „Барселона“, печелил 3 пъти турнира. Роберто Карлуш е последният от карето – 120 двубоя с „Реал“ и „Фенербахче“.

В халфовата линия естествено блести Кристиано Роналдо. Португалецът има 127 двубоя, две титли с „Реал“ и една с „Манчестър Юнайтед“. До него е Шави със 151 мача в „Барса“. А холандецът Кларънс Зеедорф е играл 125 пъти в турнира, който спечели като футболист на „Аякс“, „Реал“ и „Милан“.

Атаката на идеалния отбор започва с уелската легенда Райън Гигс и неговите 141 мача за „Манчестър Юнайтед“. Един повече има Раул, който игра в Шампионската лига за „Реал“ и „Шалке“.

Единственият в идеалния отбор, който не е спечелил турнира, е Златан Ибрахимович. Шведът има 119 мача с „Аякс“, „Интер“, „Ювентус“, „Интер“, „Барселона“, „Милан“ и „Пари Сен Жермен“.

Треньор на тази необикновена селекция е сър Алекс Фъргюсън – 190 мача в Шампионската лига и две титли с „Манчестър Юнайтед“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки