1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Спас Русев вади €1 милион за зимна селекция в Левски

Сензациите в пресата: Спас Русев вади €1 милион за зимна селекция в Левски

Червените се отказаха от ветерани в управата, букмейкър също става спонсор на ЦСКА, румънец избра Полша пред „Армията" и още…

Сензациите в пресата: Спас Русев вади €1 милион за зимна селекция в Левски

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 15 септември:

„Тема спорт”: Русев вади €1 милион за зимна селекция 

Левски е приготвил солидна сума за зимна селекция. Новият собственик Спас Русев има намерение да отпусне един милион евро за подсилване на отбора. Босът може да извади още пари в зависимост от играчите, които са набелязани от спортно-техническото ръководство и старши треньора Люпко Петрович. Трансферните планове на сините ще бъдат ориентирани към чуждия пазар. За разлика от предишните няколко прозореца този път от клуба смятат да заложат на качеството, а не на количеството. Очаква се столичани да привлекат най-много трима нови футболисти. Една от позициите, на която ще бъде търсено вдигане на класата, е тази на десния бек. Треньорът Люпко Петрович от дълго време иска зоната да се подсили, тъй като според него Сашо Александров е рисков играч, а и не отговаря на нивото на Левски. На „Герена" имаха апетити към Станислав Манолев, но той предпочете да подпише с вечния съперник ЦСКА. Опция бе и Иван Бандаловски. Клубът бе в преговори с бившия играч на Партизан, но в крайна сметка се отказа от услугите му. През зимата Левски ще търси също нов централен нападател и плеймейкър. В момента на върха на атаката тимът разполага с Бабатунде Аденижи и дошлия преди няколко дни Илиян Мицански. Добрата новина за Люпко е, че нигериецът се намира в отлична форма и бележи голове, а също така прави и асистенции. Засега едно от последните нови попълнения - Галин Иванов, не може да дебютира, тъй като бившият му клуб Самсунспор все още не е изпратил жълтата му карта. Припомняме, че през миналата зима Левски също извади пари за нови попълнения, като плати за идването на Аденижи и Нар. Първият струваше над 200 хиляди долара, а вторият около четвърт милион евро. Бившите собственици Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов бяха обещали на Петрович да му осигурят средства за привличането на един или двама футболисти с трансферна сума през лятото, но това не се случи. Съвсем скоро новият главен акционер на Левски Спас Русев ще вкара още един свой доверен човек в управата на клуба. Очаква се той да бъде ангажиран с административната и финансовата част. Това, което се знае, е, че въпросният човек не е известна фигура във футболните среди.

„Тема спорт”: Червените се отказаха от ветерани в управата

ЦСКА ще обяви в кратки срокове новата структура на клуба. Според информация на "Тема Спорт" армейците са се отказали от идеята да назначат ветерани в Управителния съвет. Разговори за това бяха водени с редица емблематични фигури, сред които Петър Жеков, Димитър Якимов, Аспарух Никодимов и Георги Велинов. В крайна сметка в ЦСКА са решили, че няма смисъл УС да бъде съставен от ветерани. Очаква се в клубната управа да не настъпват сериозни промени. Постове по всяка вероятност ще заемат Гриша и Данаил Ганчеви, Юлиян Инджов и Милко Георгиев. Трифон Попов ще е изпълнителен директор на клуба. Той е и финансов такъв. Димитър Пенев ще е почетен президент с представителни функции, а Пламен Марков заема длъжността спортно-технически  директор. Стойчо Стоилов също работи усилено за клуба, но е без конкретен пост. Неговите функции наподобяват тези на главен селекционер. Новата управа ще бъде обявена официално от ЦСКА, вероятно още в началото на следващата седмица.

„Меридиан мач”: Румънец избра Полша пред „Армията"

Румънският защитник Корнел Рапа подписа официално договор в полския Погон Шчечин. Десният бек бе спряган за ЦСКА-София по време на паузата в шампионата заради световните квалификации, но в крайна сметка избра да стане съотборник на Спас Делев в Полша. Рапа бе искан лично от треньора Едуард Йорданеску като заместник на контузения Стойчо Атанасов, но офертата на „червените" е била отклонена от бившия румънски национал. Последният отбор, за който Рапа бе играл, е Стяуа. Той е бил един от любимците на треньора Мирел Радой, но изпада в немилост, след като Лауренциу Регекампф пое тима и изпадна от състава. Корнел Рапа бе със статута на свободен агент, макар че със сигурност щеше да бъде един от скъпоплатените на „Армията". През лятото към румънеца е имало интерес и от холандския НЕК Ниймеген, като в крайна сметка Рапа избра Полша пред ЦСКА-София.

„24 часа”: И букмейкър спонсор на ЦСКА

ЦСКА в петък ще подпише рекламен договор и с български букмейкър, който ще грейне на гърба на екипите на отбора. Всичко вече е уточнено. Интересното е, че неговите шефове бяха в управата на дружеството на Васил Божков, през което той искаше да оздрави старото акционерно дружество, което вече е във фалит. 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев