НСА „Васил Левски“ откри новата учебна година (ГАЛЕРИЯ)

Академията удостои с почетни плакети Ансамбъла по художествена гимнастика, треньорския щаб и бореца Николай Байряков

НСА „Васил Левски“  откри новата учебна година (ГАЛЕРИЯ)

 За 75-ти път Академичната общност на НСА „Васил Левски“ посрещна своите първокурсници. Церемонията в препълнената Аула „Максима“ по традиция бе открита от зам.-ректора по учебната дейност доц. Николай Изов в присъствието на всички членове на Академичното ръководство на НСА. Над 700 първокурсници, сред които 25 олимпийски, световни и европейски медалисти, прекрачиха днес за първи път прага на Академията.

Събитието уважиха с присъствието си зам.-председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 43-рото народно събрание проф. Вили Лилков, зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, кметът на СО - район „Студентски” Димитър Дилчев, председателят и зам.-председателят на ДАЗД Офелия Кънева и Велина Белева, председателят на Национално представителство на студентските съвети Яна Вангелова, изп. директор на БСТ Дамян Дамянов, началникът на сектор „Връзки с обществеността“ към Съвместно командване на силите подполковник Виолина Вълева, ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров, както и председателят на Настоятелството на НСА Красимир Дачев.

„Вие сте направили вероятно един от най-правилните избори във вашия живот, избирайки да учите в Национална спортна академия, защото няма друга образователна структура, насочена към решаване на най-основните проблеми на нашето общество“ обърна се в приветственото си слово ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев към бъдещите треньори, учители по физическо възпитание, кинезитерапевти,  спортни мениджъри, аниматори и коментатори и треньори по адаптирана физическа активност и спорт. Той напомни, че освен здраве спортът е възпитание и дисциплина и пожела на всички на добър час през новата учебна година.

Кулминация на церемонията бе връчването на почетни плакети на бронзовите медалистки от олимпиадата в Рио – Националния отбор по художествена гимнастика: Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, както и на Ина Ананиева – старши треньор, Даниела Велчева помощник-треньор ,проф. Татяна Янчева – психолог на отбора. Плакет получи и борецът Николай Байряков за 5-тото си място от олимпиадата.

Приветствия към студентите и академичното ръководство изказаха зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, кметът на район Студентски Димитър Дилчев, който изказа и своята благодарност за това, че вратите на НСА са винаги отворени за инициативите на Столична община и Район Студентски, Председателят на НПСС Яна Вангелова, председателят на студентския съвет на НСА Мария Родева  и председателят на ДАЗД Офелия Кънева, която в словото си обяви и стартирането на съвместна инициатива на Държавната агенция за закрила на детето и академичните среди, изцяло фокусирана върху политиката за деца и базирана на добрите знания и академичен опит на всички висши училища в България.

Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев връчи лично студентските книжки на студентите, приети с най-висок бал в трите професионални направления. Накрая Академичната общност си пожела здраве и благоденствие с тържествен водосвет и под звуците на „Многая лета!“.

Поздравителни адреси по случай откриването на учебната година изпратиха, министърът на образованието и науката Меглена Кунева, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Комисията по образованието и науката при 43-то НС Милена Дамянова, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, председателят на НПСС, издателство „Аз Буки“ и др.

Девойките ще спорят за местата от 5-о до 8-о на ЕП по плажен хандбал

Юношите ще играят за 15-ата позиция

Глушков подкрепи националните ни отбори по плажен хандбал във Варна

Министърът на младежта и спорта: Впечатлен съм от това, което виждам

Биляна Дудова е на финал в Испания, ще спори за титлата

Българката постигна три победи до момента в категория до 62 килограма

Страхотно! Българските девойки са в топ 8 на ЕП по плажен хандбал

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков подкрепи българите

Поредна хандбална драма на плажа във Варна и две победи за юношите на Европейското

Девойките загубиха от Германия във втората си среща за деня

Министър Глушков: Горд съм, че за почти три месеца управление постигнахме реални резултати

Вижте отчета на спортния министър

Нова драма и България докосва топ 8 на Европейското по плажен хандбал

Девойките победиха Сърбия с дузпи

Девойките с драматична и важна победа на ЕП  по плажен хандбал във Варна

Юношите обаче загубиха шансове за първата осмица

Загуби от фаворитите за юношите и девойките на старта на ЕП по плажен хандбал във Варна

Треньорът на Швеция: През 2021 г. всичко беше топ! Очаквам сега да е още по добре

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки