Сензациите в пресата: Левски пенсионира Константин Баждеков

И още: "Левски спира Цонев за Берое", "Локо Пд прави отбор само от българи", "Григор е предложил на Никол по време на ваканция в Италия?"

Сензациите в пресата: Левски пенсионира Константин Баждеков

Сензациите в пресата от днес, петък, 16 септември 2016 година:

 

"Тема спорт": Левски пенсионира Константин Баждеков

 

Дните на Константин Баждеков на "Герена" изтичат. Новият собственик на Левски Спас Русев е решил да го пенсионира и да повери финансовото управление на клуба на свой човек. Това трябва да се случи в близките седмици. Двама са фаворити да заемат директорската позиция на Баждеков. Това са Любомир Минчев и Михаил Михайлов. Първият е дългогодишен съдружник на Спас Русев в компанията "Телелинк". Той е запален привърженик на столичани и близък приятел на новия главен акционер на 'Герена". Двамата имат обши интереси в сферата на информационните технологии. Михаил Михайлов пък е родом от Габрово и има строителен бизнес.

 

Плановете на Спас Русев са някой измежду двамата да се заеме със счетоводната част от управлението и да направи така, че Левски да се превърне в печелившо дружество. Влизането на Михайлов или Минчев в клуба ше означава, че и последният човек, останал на "Герена" от ръководството на Тодор Батков - Константин Баждеков, ще бъде освободен. 61-годишният финансист е част от сините от далечната 1999 година и оцеля при всички ръководства досега. Очаква се това решение на Русев да получи добър отзвук сред фено-вете, които в последните две години не са в добри отношения с Баждеков и призоваха бившите собственици Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов да го освободят, защото работи срещу клуба. Това не се случи, а по-късно напрежението утихна.

 

Припомняме, че в Надзорния съвет на Левски, след като Спас Русев взе пълния пакет акции, влязоха синът му Евгени Русев и Деян Петков. 

 

"Меридиан мач": Локо Пд прави отбор само от българи

 

Собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски сериозно обмисля да побългари тима, научи „Меридиан Мач". След незадоволителните игри на „черно-белите" бизнесменът е вдигнал мерника на чужденците, които до този момент не оправдават инвестираните в тях средства. В списъка за гонене са вратарят Ел Харуби, Ясин Амрауи, Рашид и Умарбаев. За зимната селекция Христо Крушарски смята да заложи на трансфери от родното първенство или на българи, които са склонни да се върнат от чужбина.

 

Треньорът на тима от парк „Лаута" Илиан Илиев отново ще направи промени в стартовата единайсеторка. Специалистът е от тези, които не обявяват титулярите на последната тренировка и до последно всички в състава очакват шанса си да започнат двубоя. Предвид многото голове, допуснати от „черно-белите", защитата отново ще бъде в променен състав. Радостната новина за специалиста е връщането в редиците на централния защитник Кирил Котев. Аут със сигурност са Аймен Суда и Паоло Серджо. В атака обаче отново ще са Мартин Камбуров и Дани Кики, които си свършиха работата и срещу Славия, но това в крайна сметка се оказа недостатъчно.

 

"Меридиан мач": Левски спира Цонев за Берое

 

Трансферът на младежкия национал Борислав Цонев в Берое не може да бъде финализиран заради финансови претенции на Левски. Преди дни треньорът на Берое Александър Димитров потвърди, че халфът е приел предложението на "зелените", но договорът му се бави поради други причини. 

 

Родният клуб на Цонев си търси полагащата им се според правилата на УЕФА компансация за обучение. Такава се изплаща за всеки футболист до 23 години независимо дали е свободен агент или не. Според правилата на БФС сумата е 74 хил. лева. По принцип тя може да нарастне и до 100 хиляди, ако футболистът е играл в съответен процент от мачове в националния отбор. 

 

Боби е сред основните играчи в състава на младежите, но заради контузия пропусна няколко мача от квалификациите за Евро 2017. Моралното право също е на страната на "сините", защото те не само бяха подписали първи професионален договор, но преди неговото изтичане му бяха предложили и ново споразумение. 

 

Борислав и Радослав обаче решиха да си тръгнат от "Герена". Ради си намери отбор в чужбина и подписа с Лече, но атакуващият халф все още не е играл в официални срещи.

 

"24 часа": Григор е предложил на Никол по време на ваканция в Италия?

 

Григор Димитров и Никол Шерцингер отдавна не бяха се появявали заедно.

 

Той участваше по турнири в Америка и достигна осминафиналите в откритото на САЩ, а тя имаше ангажименти като съдия в X-Factor. Двамата все пак намериха време един за друг и изкараха кратка ваканция в известното италианско рибарско селище и курорт Портофино. Това място близо до Генуа в Лигурия е едно от най-посещаваните от богатите и е известно с високите си цени.

 

Най-добрият български тенисист и певицата бяха снимани по най-различни места, но най-голям интерес предизвика посещението в бутик за бижута, където Никол пробва няколко пръстена и си избра един. Малко след това Димитров и Шерцингер вечеряха в луксозен рибен ресторант, като бившата на световния шампион във Формула 1 Луис Хамилтън бе с бижуто на пръста си.

 

Това веднага предизвика слухове, че Григор е предложил брак на поредната си приятелка. Двамата изобщо нямаха намерение да се крият от фотографите. Напротив, почти всяка тяхна крачка бе проследена и документирана. Това не е ново за Григор, който уж бе изненадан на вечерна разходка с Мария Шарапова в Мадрид преди няколко години, а с Никол се целуна пред всички в Австралия, където Димитров започна сезона с участие на турнира в Бризбейн. Това, естествено, не бе пропуснато от папараците.

 

Програмата на двамата в Портофино включваше и обиколка на крайбрежието с моторница.

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки