Уотфорд нанесе трета поредна загуба на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Стършелите” ужилиха „червените дяволи” с 3:1

Уотфорд нанесе трета поредна загуба на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед загуби гостуването си на Уотфорд в мач от петия кръг на Висшата лига. Двубоят на стадион „Викаридж роуд” завърши при резултат 3:1. Това е трета поредна загуба на „червените дяволи” – те отстъпиха преди това от Манчестър Сити и Фейенорд.

 

Юнайтед е на шестото място след това поражение с актив от 9 точки. „Стършелите” са осми със 7.

 

Двата отбора изиграха динамичен и изпълнен с емоции и интересни моменти двубой. Съперниците направиха куп пропуски, но домакините се възползваха по-добре от своите възможности и така се поздрави с успеха.

 

Това бе и първа победа за Валтер Мадзари в кариерата му над Жозе Моуриньо. 

 

Отборът на Уогфорд стартира много добре срещата. В началото на мача. Прьодъл игра с глава в наказателното поле и насочи към Дийни, но той се размина с топката.

 

В 13-ата минута невероятен пропуск направи Игало. Де Хея и Смолинг не се разбраха и се сблъскаха в опита си да играят с топката, тя попадна в краката на Игало, вратата беше празна пред него, но той не намери очертанията.

 

Малко след това Трой Дийни надскочи Валенсия след центриране на Янмаат и с глава отправи удар. Де Хея обаче показа класата си и спаси.

 

Ибрахимович в 21-ата минута пропусна много изгодна ситуация. Маркъс Рашфорд напредна и навлезе в наказателното поле, където отправи пас. След рикошет, който обърка вратаря Гомес, топката попадна в Златан, но той от няколко метра не намери очертанията на вратата.

 

В 31-ата минута напречната греда бе разтресена след страхотен удар на Пол Погба от около 30 метра.

 

Резултатът бе открит от Капуе три минути след това, след нова грешка в защитата на гостите. Марсиал загуби топката, Янмаат овладя и напредна към наказателното поле, където подаде към непокрития Етин Капуе, който с удар от движение се разписа. В тази ситуация останаха съмнения, че Бритос отне топката от Марсиал, след като направи нарушение.

 

Малко след това, френският национал бе принудително заменен. Малко преди гола, Марсиал удари главата си в тази на Янмаат и лежа дълго на терена.

 

В края на първото полувреме Ибрахимович се впусна сам срещу вратата след грешка на Бехрами, но Прьодъл го настига и с шпагат блокира опита му за удар.

 

В добавеното време Рашфорд преодоля двама бранители и стреля, но прати топката над вратата.

 

Юнайтед успя да изравни в 62-ата минута. Голмайстор стана Рашфорд, след като разигра на двойно с Ибрахимович. Шведът бе изведен в пеналта и върна към младия англичанин, но той остана под топката. За негово щастие топката се отклони от Бехрами, върна при него и с удар от близо не сгреши.

 

В 79-ата минута Ибра бе много близо до това да направи обрат. Той засече с глава центриране на Фелайни и максимално затрудни Гомес, който с една ръка успя да избие.

 

Всичко за Юнайтед обаче приключи в 83-ата минута. Тогава влезлият като резерва Хуан Сунига се разписа и хвърли в екстаз феновете. С първото си докосване в мача, той не остави никакви шансове на Де Хея с удар около 10 метра.

 

В третата минута на добавеното време голмайсторът Сунига спечели дузпа, след като бе фаулиран от Фелайни. Трой Дийни се нагърби с изпълнението, като за малко не скъса мрежата и така ознаменува първата победа на Уотфорд над Юнайтед от около 30 години насам. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки