Тодор Янчев е един от кошмарите на Левски

Янчев има положителен баланс срещу "сините" като играч и беше на терен при ужаса за Левски при 1:1 със Славия

Тодор Янчев е един от кошмарите на Левски

Тодор Янчев се превърна в истински кошмар за Левски през новия век. Като футболист на ЦСКА халфът има 32 мача с положителен баланс. Игра за Славия в най-страшната „синя“ вечер на 25 май 2013 г., когато „белите“ направиха 1:1 на „Герена“ и подариха титлата на Лудогорец.

„Имам много добри спомени от мачове срещу Левски – каза Янчев, който сега е треньор на втородивизионния „Царско село“ и в четвъртък се изправя срещу „сините“ за купата. – Незабравими остават шестте поредни победи във вечното дерби. Винаги съм се отнасял с уважение към „Левски“. Така е и сега. Изправяме се срещу отбор с повече от 100-годишна история, а ние сме тим на едва 12 месеца. Целта на Царско село е да покаже, че може да се развива професионален футбол редом с юношеска академия, която е нашата голяма любов. Само за година два наши детски отбора станаха шампиони, миналата седмица спечелихме нова купа. Искам Царско село да бъде за пример в България. Условията ни са най-добри от всички академии у нас. Неслучайно децата не спират да идват тук.“

Янчев е един от малцината във футбола ни, спечелил всички трофеи в България – три титли, две суперкупи и една купа. Все с ЦСКА.

Царско село определи цени от 10 и 20 лв. за мача срещу Левски. Двубоят е в четвъртък от 16 ч на стадион „Локомотив“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки