ЦСКА тръгва от "Надежда" за нов поход към купата

В Локо София са амбицирани да хвърлят бомбата в 1/16-финалите

ЦСКА тръгва от "Надежда" за нов поход към купата

ЦСКА стартира днес защитата на Купата на България. Армейците се изправят срещу Локомотив София в 1/16-финалите. Двубоят е в "Надежда" от 16:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.

 

Този път за разлика от миналата година червените не минаха през пресявките в турнира, което прави пътят им към 21-ия трофей в надпреварата по-кратък. В опит да започне подобаващо похода си към отличието Едуард Йорданеску обмисля да хвърли като титуляр Диого Виана. Португалското крило се завърна в игра след контузия в двубоя с Черно море (1:0). Включването му подейства като допинг на ЦСКА и именно спечелен от него фаул в близост до наказателното на моряците доведе до победното попадение на Густаво Кулма в добавеното време на срещата. Очаква се Виана да действа на десния фланг на атаката, където е най-силен.

 

Това означава, че Йорданеску отново ще премести на върха на атаката Густаво Кулма както срещу Дунав и в последните минути с Черно море. При това положение Вилмар Джордан, който е далеч от оптималната си форма, ще остане на пейката. Най-вероятно в средата на терена Иорданеску ще върне сред титулярите Кристиян Малинов. Младежкият национал бе резерва в домакинството на Черно море. Промяна се очаква и на десния фланг на отбраната. Иорданеску смята да заложи на Александър Дюлгеров за сметка на Станислав Манолев. Очаква се участие в двубоя да вземе и Кирил Дес-подов. Чорбаджийски пък може да отстъпи мястото си на Пламен Гълъбов.

 

От своя страна старши треньорът на Локо София Ангел Колев обяви, че няма да дава почивка на никой от играчите си и ще заложи на най-доброто, с което разполага.

 

"Потенциалът ни все пак не е чак толкова голям, а и до двубоя ни с Етър има време, той е в понеделник", коментира наставникът на черве-но-черните. Най-вероятно Колев ще пусне същите 11, които направиха 0:0 с Лудого-рец II в Разград в последния кръг на Втора лига. 

 

На върха на атаката ще е голмайсторът на тима Димитър Георгиев. Той има 4 попадения от началото на кампанията. Зад него ще действа капитанът и най-опитен в състава Даниел Пеев. В средата на терена ще се разчита на миналия за кратко през "Армията" преди време Богомил Христов. И двете гръцки попълнения - десният бек Хацилиадис и вътрешният халф Бузукис, ще са титуляри. На вратата ще е юношата на Левски Александър Любенов. Локо ще разчита на още един син кадър - Владислав Мисяк.

 

Железничарите са амбицирани да хвърлят бомбата в 1/16-финалите за купата, като отстранят носителя на трофея ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки