ЦСКА прави 12-и опит да счупи прокобата като гост

Освен това ЦСКА няма победа в гостуване на Ботев, откакто жълто-черните се завърнаха в елита през 2012 г.

ЦСКА прави 12-и опит да счупи прокобата като гост

ЦСКА ще направи 12-и опит да счупи прокобата в своите гостувания в Първа лига днес в Коматево. „Армейците” играят с Ботев (Пд) от 17:30 часа в по­следен официален мач преди Вечното дерби на 15 октом­ври. Задачата пред червените е най-после да спечелят визи­та в елита, тъй като са в антирекордна серия от 11 мача без успех навън. Освен това ЦСКА няма победа в гостуване на Ботев, откакто жълто-черните се завърнаха в елита през 2012 г.

Ситуацията около състава на „армейците” за днешния мач до голяма степен е ясна. Тре­ньорът Едуард Йорданеску почти сигурно ще направи са­мо една промяна в стартови­те 11 след 4:0 над Берое -изтърпелият наказание Рафа Перес ще замени Александър Дюлгеров в центъра на отбра­ната. Останалите изпълните­ли на червените вече са ут­върдени, като донякъде про­блемен остава единствено по­стът на централния напада­тел. Атаката отново ще бъде водена от Густаво Кулма, кой­то номинално е крило. Вилмар Джордан пък ще остане на пейката и ще се появи в игра през втората част. ЦСКА ще разчита много на португалска­та си петорка - вътрешните полузащитници Пинто и Симао, офанзивният халф Руй Педро и крилата Виана и Арсе­нио. Шанс за изява по фланга през второто полувреме поч­ти сигурно ще получи и 18-годишният Александър Георгиев, който прави силни включвания под ръководството на Йорда­неску.

В Ботев пък напоследък за­почнаха да загатват за сериоз­на офанзивна мощ. В последни­те си 3 официални мача, „канар­четата” нанизаха 12 гола - 4:0 над Локо ГО, 6:3 над Пирин ГД за купата и 2:1 над Дунав в Раз­град. Това бе първото пораже­ние на русенци в първенство­то този сезон. „Канарчетата” се разиграха при новия си тре­ньор Николай Киров-Белия, кой­то с впечатляващите резул­тати в началото на своя пре­стой заслужи по-дългосрочно доверие от първоначално пре­двиденото.

В момента Ботев се наслаждава на бразилската самба на Жоао Паоло и Фелипе Бризола, които се вписаха доста добре в състава. Ветеранът Иван Стоянов също напомня за сил­ните си години. Ключова за представянето на Ботев мо­же да се окаже подобрената форма на Тодор Неделев. 23-годишният офанзивен халф от­ново е във вихъра си, както бе преди да бъде продаден в Майнц 05, и от началото на сезона има 3 гола и 5 асистенции в елита.

Проблемът на Ботев е неу­бедителната отбрана, подоб­но на ЦСКА, като „канарчета­та” са пуснали 12 попадения в първенството, а за капак и аматьорският Пирин (ГД) им вкара 3. Качествените атаки на двата отбора и нестабил­ните им защити предразпола­гат към резултатен двубой в Коматево.

Николай Киров няма да се двоуми около състава. Той от­ново ще заложи в средата на терена на младия Яя Меледже (19 г.) който направи силни ма­чове в последните кръгове. През пролетта котдивоарецът игра срещу ЦСКА на "Ар­мията" с екипа на Септември (Сф) във В група. Възстанови­лият се от травмата си Сте­нио дос Сантос пък ще остане резерва.

Така днес армейците ще се опитат най-после да спечелят навън и да поемат глътка въ­здух преди вечното дерби. Но­ва издънка във визита обаче отново ще създаде сериозно напрежение в отбора.

Ботев (Пд) – ЦСКА
17:30, Спортен комплекс „Ботев 1912”, Коматево

На живо по Диема Спорт

Вероятни състави:

Ботев (Пд): Георгиев - Панов, Златков, Р. Терзиев, Кр. Стоянов, Меледже, Юсеин, Бризола, Неделев, Ив. Стоянов, Паоло
Треньор: Николай Киров

ЦСКА: Китанов – Манолев, Чорбаджийски, Перес, Недялков, Пинто, Симао, Виана, Педро, Арсенио, Кулма
Треньор: Едуард Йорданеску

Съдия: Драгомир Драганов /Варна/

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки