Христо Крушарски: Илиан иска да си ходи, няма да го пусна

Левски трябва да бръкне дълбоко в джоба, ако иска наши играчи, обяви босът на Локо Пд

Христо Крушарски: Илиан иска да си ходи, няма да го пусна

Христо Крушарски подходи доста емоционално след загубата с 2:3 от Пирин. Два дни по-късно той все още не се беше успокоил. Затова пък изнесе много интересни и любопитни неща от кухнята на тима в интервю за вестник "7 дни спорт".

 

- Г-н Крушарски, след мача казахте, че искате да изгоните всички, и сте знаели, че Локомотив ще загуби. Откъде?

 

- Аз съм малко като баба Ванга. Имам девето чувство и всеки мач на Локомотив мога да ви кажа как ще завърши, преди да е започнал. Имам приятел от Стара Загора, с когото поговорих и му казах, че ще подценим съперника и ще загубим. Така и стана. 

 

- Според вас само за подценяване ли става дума?

 

- Естествено. Тези момчета са се наживели. Някои от тях, не говоря за хората, които са професионалисти, защото има и такива. Но част от футболистите се надценяват, някои момчета рипат сега, другия път и не мислят, че някой ще ги търпи. Това просто няма как да стане.

 

- Хайде да ги назовем с имена.

 

- На част от тях още вчера съм им го казал. Тези, които постоянно мълчат, са гузни. Двама души се обадиха вчера, за Ванчо Траянов не говоря, защото той винаги си е вършил работата и си мълчи. Камбуров и Котев само говориха. Казаха няколко реплики.

 

- И какво ви казаха?

 

- Каквото са казали, казали са го, това е. Всички други мълчат. Значи са гузни. Човек оправдание не може да търси след такъв резил. Аз спрях един месец да коментирам, да сте ме чули някъде да кажа нещо за футбол. Исках да не преча, да не се съобразяват с моите изказвания, защото аз съм малко вулгарен от време на време и се заигравам. Някои ме разбират, други си четат нещата по свой начин. Примерно, че ще вляза да играя. Представяте ли си аз да вляза да играя? 

 

- Два са резилите на Локомотив този месец. Първият беше на ст. "Васил Левски", вие бяхте в Аржентина тогава.

 

- Да.

 

- Там какво се е случило? Със сигурност сте говорили за този мач и с Илиан, и с момчетата.

 

- Няма какво да търсим под вола теле. Всичко е ясно. Тези момчета се надценяват. Те повеждат 2:0 и почват да си мислят, че са герои на социалистическия труд. Както виждате, Амаури е на пейката и ще седи на седалката още малко, Везалов също. Докато влязат в час. Вчера им казах в прав текст - който иска да играе в Локомотив, е длъжен в рамките на 17 дни да ми каже и ще играе, но не Ганкиното, както досега, а ще играе футбол. Аз съм казал, не искам да бием във всеки мач. Може да паднеш, ама да паднеш геройски, да си показал игра. Ако сте следили моите изказвания във времето, желанието ми е винаги да предлагаме спектакъл. Футболистите се оправдават, че това е футболът. Ако някой в моето предприятие направи една грешка, знаете ли колко хора ще си отидат заради тази грешка. Аз също мога да кажа, че това е биотехниката. Това обаче не е оправдание. Това е търсене на начин за измиване на ръцете. 

 

- Спектакълът, за който говорите, се постига с добра симбиоза между треньор и отбор.

 

- Аз вчера за това ги събрах и може би сте прочели какво казах. Илиан Илиев ще го държа и ще направим отбор. Той е показал, че може да направи нещо. Ако някой се опитва да му подлива вода, просто няма как да стане. Трябва да разберат, че той е човекът след мен в отбора. Той движи спортната част.

 

- На него му се плачеше след мача със Славия, чудеше се дали да напуска. Какво си поговорихте, след като се върнахте от Аржентина?

 

- Аз му казах в прав текст, че държа той да остане.  Отговори, че ако загуби още един мач, ще си тръгне. Няма да му разреша. Обясних му, че само аз мога да му кажа дали да си тръгне или не. За Бащата (б.а., - Христо Колев) беше друго. Подгониха ни, че няма лиценз. Илиан има лиценз и няма да търсим друг. С него имам уговорка да направим отбор. И когато видя, че това не става, тогава ще седнем и ще се разберем.

 

- Явно знаете кой подлага динените кори на Илиан, а може би сте наясно и с решението на този проблем. 

 

- Почвам лека-полека да влизам в час на класния. И във вашия вестник ще го прочетат. Вчера го и чуха и предполагам, че ако човек е умен, ще си направи извадката и ще прецени как да продължи нататък. 

 

- Как ще се справите със ситуацията, защото, ако решите да извадите някои футболисти от състава дори и временно, ще навредите на Илиан?

 

- Аз ще вляза, ако някой не иска да играе, защото сега в момента имаме право да картотекираме само свободни агенти. Ще се измъчим до Нова година и ще си направим нова селекция. Ще си платя като поп, както съм си плащал досега и продължавам да плащам стари сметки. Има изход. Има едно нещо, което съм го научил в моя безсмислен живот: От всяка безизходна ситуация има най-малко три изхода и си длъжен да ги намериш. На всички футболисти съм казал от първия ден: Ако разбера, че някой играе черно тото или прави нещо друго нередно, аз съм първият човек, който ще му отреже главата. Който и да е той. 

 

- Колко динени кори има в Локомотив?

 

- Поне три. 

 

- За колко души се съмнявате, че са участвали в нерегламентирани залози?

 

- Не искам да мисля за това. Само ако някой ми го докаже. Аз съм ги предупредил. Всичко е доказуемо, стига човек да иска да го разбере. 

 

- Мислите ли да направите едно разследване?

 

- Да, играчите трябва да бъдат сигурни че ще го направя. Не съм го правил досега, но ще го направя. Почвам да се замислям вече, макар че дълбоко се съмнявам. 

 

- Това ли е първата цел, която сте си поставили?

 

- Не, не. Първата цел е да влезем в час на класния. И всички да знаят, че който плаща, той поръчва музиката.

 

- В часа на класния какви оценки ще пишете на играчите?

 

- То оценката е една - колко е пълен стадионът. Локомотив има уникална публика. За нея всички може да мечтаят. Ще направя във вторник срещата с тях, но ще го кажа първо на вас. Призовавам феновете, правя билетите по 1 лв., да напълним стадиона и с мълчание да покажем, че сме там и искаме спектакъл, а не интриги. 

 

- Как привърженикът на ЦСКА Христо Крушарски би реагирал на една оферта от ръководството на Левски за двама негови футболисти?

 

- Трябва да бръкнат много дълбоко в джоба, за да се замисля по този въпрос. 

 

- Всичко си има цена, колко дълбоко?

 

- Много. Няма да съм като Лудогорец. Но първо ще си поговоря с тези момчета, какво е тяхното виждане, дали имат желание да се реализират, защото те са малко податливи на финансите и като чуят за пари, почват да им омекват капачките. Не искам да им убия бъдещето. За мен не парите, а човешките отношения са най-важните. Аз с Иван Иванов се разделих, въпреки че отначало той ми казваше, че идва тук не за да излезе навън, а просто да играе, защото обича Локомотив и т.н. И това беше в рамките на 6 месеца. Не искам да ги обиждам момчетата, но всичките са сребролюбци. 

 

- Ще накажете ли играчите за загубата?

 

- Няма да е финансово, в никакъв случай. Но ще има конско. И който иска да играе в Локомотив, да каже. Тази седмица е за размисъл, преди вота на доверие, преди президентските избори, така да го кажем. Който каже не, да го каже сега, защото иначе, като го изгоня, ще стане по-лошо. Аз ще го изгоня демонстративно. Да му държи влага за цял живот.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки